Makkelijk recept om krokant spek met eieren te bakken zodat je in 1 pan met dus weinig afwas zeer snel een lekker ontbijt kan klaarmaken.
Belangrijk is in de eerste plaats een Tefalpan te gebruiken die je redelijk goed warm kan zetten zodat je het spek redelijk snel kan aanbakken zonder het aan de pan gaat kleven. Bovendien ga je geen saus maken, dus je hebt geen bakresten nodig. En tenslotte wil je dat het ei weer mooi uit de pan glijdt, zonder dat de eierdooier gaat breken omdat het stukje onder de dooier al eens aan een kleefpan blijft plakken.
Verder neem je dun gesneden spek zodat het snel krokant gebakken is aan 1 kant en dan is het gewoon het overtollig vet uit de pan gieten, spek omdraaien en eieren bakken zoals je dat zonder spek zou doen.
Spek met eieren ingrediënten
- 3 zeer dunne, brede sneden gezouten spek
- 3 biologische eieren
- een klein klontje hoeveboter (niet paleo) of een beetje olie (wel paleo) om te bakken
- een antikleeflaag pan: zorg ervoor dat de pan niet te groot is, zodat de ganse pan met ei bedekt zal worden
- peper
Spek met omelet bakken
- Breek de eieren in een kommetje, zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
- Smelt een klein klontje melkerijboter of doe wat olie om te bakken in de pan (het spek zal ook vet afgeven), warm goed op en leg er de sneden spek naast elkaar in.
- Bak tot het spek krokant is en draai om.
- Giet het overtollige vet uit de pan, zet het vuur iets lager, giet de eieren over het spek, maal er wat peper over en laat de omeletten verder gaar bakken.
Een reactie achterlaten