Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Spruitensoep

October 26, 2013 door Ons Kookboek

Lekker en makkelijk recept om spruitensoep te maken met weinig ingrediënten zodat je goedkoop en snel een heerlijke soep kan koken en serveren.

Je kan deze soep serveren met krokant gebakken stukjes spek of met gebakken broodkorstjes. Vermits spruiten met spek een klassieker is, kan je wat spek in stukjes snijden, krokant bakken en serveren in de soep. Je kan de spruiten ook even mee aanstoven in de spekpan alvorens ze af te koken.

En je kan daarna ook nog eens broodkorstjes bakken in het spekvet. Of je bakt de korstjes op een laag vuurtje voor toch wel een 10tal minuten in smaakvolle olijfolie: wel het vuur niet te heet zetten want olijfolie verdraagt geen hoge temperaturen (pindanotenolie kan dan weer veel beter de hitte verdragen).

Een simpele garnering is wat mooi groene, verse blaadjes van de spruitjes in je bord te leggen. Je kan ook na het koken van de spruiten, er 3 kleintjes op een satestoke steken en zo in een grote soepkom serveren.

Spruitensoep recept

  • 600 gram Brusselse spruiten
  • 1500 ml kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • naar smaak: peper, zout en muskaatnoot

Hoe spruitjessoep maken

Spruitensoep

  1. Was en kuis de spruiten en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water zonder deksel.
  2. Neem ondertussen een ongeveer 2 literse pot en smelt hierin de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux voor ongeveer een minuutje.
  3. Voeg er dan onder voortdurend roeren met een handgarde de kippenbouillon aan toe zodat de roux niet gaat klonteren.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat zonder deksel rustig pruttelen.
  5. Giet de gekookte spruiten af, giet ongeveer 500 ml bouillon over de spruiten en pureer met een staafmixer.
  6. Giet de rest van de bouillon bij de gepureerde spruiten, kruid met peper, zout en muskaatnoot en mix nog eens met de mixer door elkaar.
  7. Laat je spruitensoep op een zeer klein vuurtje een 10 tal minuten verder pruttelen en serveer.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Speculaas cookies
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer