Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Spinazie Klaarmaken

October 2, 2013 door Ons Kookboek

Niets makkelijker, sneller en gezonder dan verse spinazie klaar te maken met spek en mosterd: in de wok of gewoon
in je koekenpan.

Belangrijk is de spinaziebladeren goed te spoelen en wassen zodat er geen zand meer aanwezig is en dan de bladeren goed te laten uitlekken (ideaal is ze in de saladezwierder droog te draaien).

Het basis spinazie recept is zeer snel: in hete boter in een brede pan of wok de spinaziebladeren onder voortdurend roeren of omwerken te laten slinken of krimpen. Dit kan al in 1 tot 2 minuten. Dan kruiden met peper en zout en de spinazie is serverensklaar.

Om alle bladeren gelijkmatig en zo snel mogelijk gaar te hebben, verwijder je de taaie nerf uit de grootste bladeren.

Alle varianten op de basisbereiding voegen meer smaak toe aan de spinazie:

  • bijvoorbeeld eerst spek krokant bakken, hier de spinazie aan toevoegen en wokken tot het vocht uit de spinazie komt of
  • voegen wat room toe en Italiaanse kruiden (oregano, basilicum) voor snelle pastasaus of
  • werken de gare spinazie onder aardappelpuree.

Ingrediënten om spinazie klaar te maken met mosterd en spek

  • 1 zeer brede pan of wok
  • boter
  • 4 sneden spek
  • 600 gram verse spinaziebladeren
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1/4 theelepeltje rode pepervlokken

Hoe spinazie klaarmaken

Spinazie klaarmaken met spek

  1. Smelt wat boter in een brede koekenpan of wok en bak hierin het spek een 5tal minuten tot het krokant gebakken is.
  2. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwijder eventueel vet uit de pan, maar houdt minstens 1 eetlepel over.
  4. Voeg de spinazie in de pan en roerbak 1 tot 3 minuten tot het vocht uit de bladeren komt en de bladeren beginnen te slinken. Zorg dat het vuur hoog staat en begin vooral niet de bladeren te koken in eigen nat.
  5. Haal alle spinazie uit de pan en druk het vocht er wat uit.
  6. Smelt 1 eetlepel boter in de pan op een middelhoog vuur. Roer de mosterd en de pepervlokken onder de boter en roer er dan de spinaziebladeren door. Als alles even omgeroerd is, haal je de pan van het vuur en serveer de spinazie met de stukjes krokant spek.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer