Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Top Favoriet Dessert uit Maleisië Sago Pudding Gula Melaka

August 21, 2017 door Ons Kookboek

Geniet van dit makkelijk pudding recept met slechts 4 ingrediënten: lekker verfrissend en klaar in 20 minuten, met typisch exotische smaken uit Maleisië: santan, pandan en gula melaka.

Sago gula melaka is 1 van mijn top favoriete Maleisische nagerechten: zeer makkelijk te maken of te kopen, al moet je dan wel opletten dat je wel degelijk 4 top ingrediënten voorgeschoteld krijgt!

Sago Pudding Gula Melaka

Sago gula melaka met pandan bladeren

Tapioca pudding

Kies uit 3 lekkere recepten om lekkere tapioca pudding te maken uit Maleisië of uit grootmoeders keuken…

Sagobolletjes doen onmiddellijk denken aan tapiocabolletjes, maar:

  • tapioca wordt gewonnen uit de wortel van de cassava plant
  • sago wordt gewonnen uit palmbomen.

Gula melaka is een artisanaal gewonnen suiker opnieuw van palmbomen: het sap van jonge palmbloemen wordt ingekookt tot een zeer aromatische suiker. Zeer lekker in dit dessert maar bijvoorbeeld ook als “verborgen smaakbommetje” binnenin ‘onde-onde‘, een ander Maleisisch dessert dat je moet geproefd hebben.

In de Lage Landen ook te koop als palmsuiker, of te vervangen met artisanaal gewonnen bruine suiker.

Pudding maken

Makkelijk recept om zelf lekkere pudding te maken zodat je zal genieten van een lekker nagerecht, zelfs zonder vanille of zakje vanillebloem in huis te hebben. Tips om nog meer lekkere pudding te maken met allerhande verschillende smaken.

Verse kokosroom is het andere ingredient dat… wel… vers is best. Uiteraard in Maleisië makkelijk vers te verkrijgen: gewoon even de supermarkt binnenlopen en hopen dat de dagelijkse verse voorraad niet uitgeput is. Je kan kokosroom ook zelf maken volgens dit recept, maar je kan het ook in blik, karton of poeder kopen. Belangrijk is echter zolang te zoeken tot je kokosroom vindt die je lekker vindt en die vers smaakt: dus geen ranzige smaak noch verbrande smaak noch blikjessmaak.

Pandan bladeren… een tropische plant die er wat uitziet als een yucca plant, maar met een specifiek aroma dat ook wel eens de Aziatische vanille wordt genoemd. Het sap heeft bovendien een groene kleur, wat verklaart waarom flink wat Maleisische desserten groen gekleurd zijn. Een smaakmaker dus, die je uiteraard kan vervangen met echte vanille (smaakt uiteraard anders maar evenzeer lekker in dit recept).

Verder een ideaal dessertje wegens ieder vindt het lekker en het is zo gemakkelijk te maken, dat er eigenlijk geen reden is om het niet klaar te maken 🙂 Smakelijk!

Top Favoriet Dessert uit Maleisië Sago Pudding Gula Melaka
 
Bewaar Print
Werktijd
Kooktijd
20 min
Totaal
20 min
 
Geniet van dit makkelijk pudding recept met slechts 4 ingrediënten: lekker verfrissend en gekookt in 20 minuten, met typisch exotische smaken uit Maleisië: santan, pandan en gula melaka.
Website: https://www.onskookboek.be
Soort recept: Dessert
Cuisine: Maleisië
Voor hoeveel personen: 4
Ingredienten
Voor de sago:
  • 900 ml water
  • 4 eetlepels sago
Voor de kokosmelk:
  • 250ml kokosmelk
  • rotszout of zeezout
Voor de suiker:
  • 2 tot 3 pandan bladeren
  • 2 eetlepels water
  • 70 gram gula melaka (palmsuiker)
Bereiding
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Roer en de sago door en blijf koken tot de sago doorzichtig wordt.
  3. Giet sago in kokend water om te koken tot het doorzichtig wordt.
  4. Verdeel in potjes en laat een uurtje opstijven in de ijskast.
  5. Voeg een snuifje rotszout of zeezout toe aan de kokosmelk, breng aan de kook en zet apart.
  6. Knoop de pandan bladeren in een dot. Doe wat water met de suiker in een sauspannetje, voeg de opgeknoopte pandan bladeren toe en smelt de alsook tot stroop. Zet apart.
  7. Zodra de sago pudding opgesteven is, giet je er wat kokosmelk over en roer er de suikerstroop door. Voeg wanneer het meer dan 30 graden is zoals in Maleisië, ook nog enkele ijsblokjes toe. Makkelijk toch? Smakelijk!
3.4.3177
 

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer