Maak dit lekker varkensribbetjes recept zodat je met weinig werk – de snelle marinade doet het werk voor jou – een heerlijke, oosterse maaltijd kan serveren.
De ribbetjes worden gemarineerd zoals we het hier in Maleisië ook doen : in verse gember, knoflook, chilies, sojasaus, suiker, sherry of rijstwijn en maïzena.
Recept voor 4 personen, klaar in 3 uur, marineren van de ribbetjes inbegrepen.
Ribbetjes recept
- 1 kg varkensribbetjes
- olie om te bakken
Voor de marinade:
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 4 knoflookteentjes, kleingesneden en dan geplet
- een snuifje zout
- een snuifje cayennepeper
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ongeraffineerde, bruine suiker (palmsuiker – gula java)
- 1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
- 1 eetlepel maïzena
- vers gemalen zwarte peper
- 4 eetlepels water
- 1 eetlepel olie
Hoe varkensribbetjes maken
- Om zeer snel te werken doe je alle ingrediënten van de marinade in een blendertje en meng door elkaar. Anders meng je alles zo goed mogelijk bijvoorbeeld in een bokaaltje met deksel dat je goed omschud.
- Spreid de marinade uit over het vlees en laat een 2tal uur marineren.
- Neem dan het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep met keukenrol droog.
- Zet een pan op een hoog vuur en laat hierin de olie heet worden. Schroei dan de varkensribbetjes toe en gaar verder voor een 30tal minuten.
Een reactie achterlaten