Makkelijk recept om zelf je eigen likeur te maken zodat je iets lekkers, goedkoop en origineel kan serveren bij je dessert voor kerst of bij andere feesten.
Belangrijk is hier de keuze van de ingredienten: kies de koffiebonen van je favoriete merk en kies een ongeraffineerde, bruine suiker waar dus nog veel extra smaken in zitten (bijvoorbeeld gula java of bruine palmsuiker).
Likeur recept
- 2 onbespoten, biologische sinaasappels
- 22 koffiebonen
- 110 gram ongeraffineerde, bruine suiker
- 1 vanillestokje
- 1000 ml brandewijn
Hoe zelf likeur maken
- Was de sinaasappels onder warm water en borstel schoon.
- Maak kleine gaatjes in de schil en duw daar de koffiebonen in.
- Neem een grote steriliseerbokaal, leg er je sinaasappels in, strooi er de suiker over, voeg het vanillestokje toe, overgiet met de brandewijn en sluit de pot zeer goed af.
- Laat de ingrediënten 6 weken trekken in de alcohol, de pot niet openen maar zo nu en dan wel eens omschudden.
- Na 6 weken pers je de sinaasappels uit en voeg het sap terug bij je likeur. Serveer koel bij een nagerecht.
Een reactie achterlaten