Makkelijk en snel recept van Jamie Oliver zodat je in minder dan 30 minuten met verse ingrediënten een lekkere bolognese pasta kan serveren.
Jamie spaart tijd uit door zijn gehakt te halen uit lekkere worsten, wat hij dan oprolt tot gehaktballetjes. Om nog sneller te werken ga je geen gehaktballen draaien, maar bak je het gehakt gewoon in 1 keer en maak het met een houten lepel fijn tijdens het bakken.
Wil je echt weten wat er in je gehakt zit, malen of hak dan zelf een stuk varkensvlees gekocht bij de organische beenhouwer. Je kan de vleesstukken gemakkelijk in de diepvries bewaren, wat alvast tijd uitspaart om elke dag naar de winkel te rijden. Daarna kan je naar eigen voorkeur je vlees versnijden: fijn hakken voor gehakt, grote stukken voor in een stoofpotje of kleine reepjes om te wokken.
Italiaanse pasta en tomaten vragen naar Italiaanse kruiden zoals basilicum en oregano. Om deze kruiden in je saus te krijgen kan je ofwel:
- kant en klaar gekruide Italiaanse worst kopen
- jezelf een potje "spaghetti kruiden" aanschaffen. Let wel dat deze kruiden mengeling alleen uit kruiden bestaat en geen zout noch andere smaakversterkers bevat. Dit meng je bij je zelf gehakt vlees en je bent al dichtbij het gehakt uit Italiaanse worst.
- een blik tomaten met kruiden kopen
- alle kruiden afzonderlijk bewaren en naar smaak toevoegen
Overdaad schaadt: zo gebruikten we een zowel een potje spaghetti kruiden EN een blik tomaten met oregano en basilicum toegevoegd. Dit laatste was echter ietwat teveel van het goede met een zwaar overheersende kruidensmaak: kies dus voor 1 van de 4 bovenvermelde mogelijkheden.
Het tomatenblik met kruiden is wel heel handig als je een eenvoudige en snelle vegetarische pasta saus wil maken. Wel even zoeken naar een merk dat in je smaak valt.
Het ietwat aangepaste Jamie Oliver pasta recept voor 2 personen
- 200 gram varkensvlees gemalen met 1 theelepel zout en 1 theelepel spaghetti kruiden
- 1 ui fijn gesneden
- 1 blik organische tomaten
- 3 verse kleine organisch geteelde tomaten
- organische tomatenpuree naar smaak
- 1 lange rode chili peper, fijn gesneden
- 1 lange rode paprika, in stukjes gesneden
- 5 grote witte champignons
- olijfolie
- 1 stuk oude kaas om over te spaghetti te raspen
- pasta naar keuze
Pasta klaarmaken
- Bak het varkensvlees in de olie tot de rode kleur is verdwenen en voeg de ui en chili toe. Bak op een laag vuur verder.
- Voeg alle tomaten-ingrediënten toe en laat op een laag vuur verder sudderen: hoe langer hoe beter: tot de saus indikt.
- Bak in de wok de paprika snel klaar (een 2 tot 3 tal minuten op hoge vlam). Neem de paprika uit de wok en doe er nu de champignons in. Roerbak heel snel 1 minuut tot de champignons van kleur veranderen maar hun vocht niet verliezen. Doe uit de wok.
- Als de tomatensaus klaar is, voeg de paprika en champignons toe en serveer met pasta en een blok kaas om over het geserveerde gerecht te raspen.
Een reactie achterlaten