De bakker van Koekjes Bakken dot com heeft net 10 lekkere koekjes recepten toegevoegd met chocolade, vanille, kokos en pindaboter, van Griekenland naar Zweden en lekkere wafeltjes.
Koekjes kennen hun ontstaan door een klein beetje deeg dat van het beslag werd genomen en in de oven werd gelegd, om zo een idee te hebben hoe heet de oven was. Wanneer iemand die bijvoorbeeld cake’s wou bakken vond dat de oven warm genoeg was, zijn proefdeegje terug uit de oven nam en er van proefde…, bleek dat dit nieuwe gebakje ook best lekker was. De koekjes waren geboren.
Wafeltjes zijn dan weer ideaal voor als je geen oven hebt maar wel een wafelijzer. Hier is de vuistregel dat wat je als pannenkoekenbeslag kan gebruiken, je ook in je wafelijzer te bakken.
In Frankrijk noemen deze gebakjes "biscuits" en in Italië "biscotti". Hier merk je 2 woorden: bis of 2 maal en cuit(s) of cotto/cotti: gekookt. Wanneer we in Italië teruggaan in de tijd, vinden we als eerste gebak dat op koekjes lijkt, dit 2 keer gebakken deeg.
De eerste keer wordt het ganse deeg gebakken. Dan wordt het gebakken deeg in schijfjes gesneden en een tweede maal gebakken. Hierdoor verdwijnt extra veel vocht uit het gebakje, waardoor ze zeer lang bewaren.
Soms zijn ze wel keihard, vandaar dat ze worden geserveerd met een drankje zodat je de biscotti in koffie, thee of wijn kan dompelen en ze zo weer weker maken.
Heden ten dage worden koekjes door de grootindustrie vervaardigd. Het gebruikte deeg is dikwijls hetzelfde als voor ander gebak, maar de presentatie en afwerking – en uiteraard de grootte – zijn anders. Je kan dus naar eigen creativiteit gaan experimenteren, maar waarom de het wiel verder uitvinden wanneer je kan kiezen uit deze 10 beproefde koekjes recepten:
- Chocoladekoekjes recept
Heerlijk smullen en koekjes bakken volgens dit makkelijk chocoladekoekjes recept met nootjes en zonder bloem! - Gemberkoekjes
Gemberkoekjes zijn lekkere knapperige pepernoten of speculoos koekjes. In plaats van alle speculaas kruiden te gebruiken neemt u enkel gember: de stroop en het vet zorgen voor de rest van de smaak! - Griekse Koekjes
Zeer makkelijk te bakken Griekse koekjes met bloem, boter, bloemsuiker, vanille en … cognac! Deze ‘Koulourakia’ koekjes worden zonder spuitzak maar met de hand gevormd en afgewerkt met ei. - Kokos koekjes
36 lekkere kokos koekjes die u binnen het uur kan bakken en oppeuzelen!!! - Kokos Macarons
Kokos macarons zijn een lekkere verbetering op de eenvoudig te bakken meringues en een variatie op gewone bitterkoekjes. - Pindakaaskoekjes
Bak 30 grote, lekkere pindakaaskoekjes(pindaboterkoekjes)
in minder dan 30 minuten. Dit koekjes deeg is aanverwant aan brokkeldeeg of kruimeldeeg. - Spritskoekjes
Spritskoekjes zijn de gemakkelijkste koekjes om zelf te bakken. Vertrekkend van dit basisrecept kan je in één baksel al verschillende koekjes smaken en kleuren creëren! - Vanillekoekjes
Bak lekkere vanillekoekjes voor bij de koffie. Smaken nog beter met vanillestokjes. Vraag uw buren of vrienden die naar Bali of Indonesie reizen om zeer goedkope vanillestokjes mee te brengen. - Wafeltjes Recept
Koekjes bakken zonder oven? Ja hoor! Bak deze lekkere boter wafeltjes in het wafelijzer! (vandaar ook de naam ijzerkoekjes) - Zweedse Koekjes
Het originele recept van het Zweedse Bruna Bröd: lekkere speculoos of kardemomkoekjes.
Een reactie achterlaten