Een lekker en makkelijk recept om zelf harde wafeltjes te bakken zodat je zal genieten van een heerlijk koekje voor bij de koffie. Hard betekent ook fijne wafeltjes, kwestie van de wafeltjes te kunnen bijten. Kijk naar de superharde biscotti naast een kopje koffie in uw favoriete restaurant: een hard, krokant en daarom ook dun, fijn koekje.
Alvast veel bak en smul plezier met onderstaand harde wafeltjes recept!
Ingrediënten om deze harde wafeltjes te maken
- 2 eieren
- 125 gram boter
- 180 gram lichte basterdsuiker
- 250 gram zelfrijzende bloem
- snuifje zout
- 1 vanillestokje
Werkwijze om harde wafeltjes te bakken
- Klop de basterdsuiker met de boter tot room.
- Voeg nu de gehele eieren toe en klop tot een zachte, romige massa.
- In een apart kommetje meng je het zout, de vanille zaadjes en de gezeefde bloem door elkaar.
- Voeg het bloemmengsel langzaam bij de room onder voortdurend kloppen met de mixer (kloppers)
- Laat het wafeltjes deeg enkele uren of indien mogelijk 1 nacht in te ijskast rusten. Werken met koud wafeltjes beslag maak het makkelijker om bolletjes van het deeg te rollen in warme handen.
- Maak balletjes of ovaaltjes van 10 tot 25 gram en bak de harde wafeltjes in een vooraf beboterd wafelijzer met een vorm voor dunne wafeltjes.
Hebt u ook een lekker harde wafeltjes recept? Voeg het dan toe in een reactie onderaan dit wafeltjes recept.
Een reactie achterlaten