Ruikt lekker en smaakt beter dan uit de winkel: makkelijk oreo koekjes recept om lekker te smullen bij een glas melk.
Deze Amerikaanse koekjes worden in Amerika ook vaak gebruikt in andere recepten, zoals hier "lange vingers" gebruikt worden in bijvoorbeeld tiramisu.
Het zijn 2 donkere chocoladekoekjes waartussen een witte crème…onweerstaanbaar lekker!
Vermits het om een Amerikaans recept gaat, wordt in het oorspronkelijke recept voor de crème gebruik gemaakt van "shortening", wat bij ons eerder onder de naam bakmargarine (margarine voor bakken en braden) wordt verkocht. Vermits we echter onze bedenkingen hebben bij het gebruik van kunstmatig geharde olieën in margarine’s, vervangen we de margarine met reuzel of kokosolie (kokosvet: volledig plantaardig).
Oreo koekjes bakken
Voor een 40 tal koekjes
- 140 gram bloem
- 110 gram ongezoet cacaopoeder
- 1 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 200 gram suiker
- 1 groot biologisch geteeld ei
- 120 gram boter, op kamertemperatuur
- Oven voorverwarmen op 190 graden Celsius.
- Meng in een middelgrote kom de bloem met de cacao, het bakpoeder, de suiker en het zout.
- Klop er de boter en het ei onder en blijf kloppen tot je een samenhangend deeg krijgt.
- Lepel een opgehoopte theelepel koekjesdeeg en plaats op een met bakpapier bekleedde bakplaat, 5 cm uit elkaar.
- Maak je handen nat en duw het deeg lichtjes plat. (je kan het deeg ook in de ijskast laten afkoelen, dan uitrollen en snijden met een koekjessteker, maar direct met de hand werken gaat sneller).
- Bak deze chocoladekoekjes gedurende 9 minuten op 190 C, en zet dan op een rooster om af te koelen.
Oreo Koekjes Vullen met crème
- 60 gram boter, op kamertemperatuur
60 gram reuzel of kokosolie (kokosvet).- 250 gram poedersuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- Doe de boter en de reuzel of kokosolie in een kom en klop er op lage snelheid de suiker en de vanille onder.
- Zet dan de snelheid hoger en klop voor 2 tot 3 minuten tot de vulling licht en luchtig is.
- Spuit met een spuitzak (of met een plastiek zak waar je de hoe van hebt afgeknipt) een dot van iets meer dan 1 cm op een koekje.
- Leg een ander koekje van dezelfde grootte bovenop de vulling en druk het bovenste koekje lichtjes in een draaiende beweging aan tot de vulling gelijkmatig de rand van de koekjes bereikt.
- Herhaal dit proces totdat alle koekjes gevuld zijn.
Oreo koekjes smaken heerlijk bij een glas melk.
Net gemaakt, goed gelukt. Ze waren heerlijk.
Koekjes waren niet zacht maar precies goed. De vulling is ook overheerlijk.
Mijn koekjes heb ik 2 min. langer laten bakken in de oven.
Hey mensen, ik heb ze geprobeerd te maken. Ik had teveel deeg per koekje, het waren er totaal 38.
Als je ze gaat maken, zorg dus dat je veel meer dan 40 koekjes hebt, anders heb je van die vettige slappe koekjes die in de prullenbak gaan :'(. Misschien ga ik het nog een keer vaker proberen ;) Succes!