Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Zandkoekjes

September 13, 2013 door Ons Kookboek

Heerlijk zelfgemaakte koekjes smullen kan met dit makkelijk recept voor de enige, echte, lekkere zandkoekjes die brokkelen in je mond.

Zandkoekjes worden gemaakt met een zeer droog deeg zonder eieren.

Klaar in 2 uur, 4.5 sterren gebaseerd op3 reviews.

2 mogelijkheden om de koekjes af te bakken: nog een beetje wit van binnen en met de suiker er mooi rond gepaneerd. Ofwel gewoon uitgestoken, met eierdooier ingeborsteld en kristalsuiker erover gestrooid.

Zandkoekjes recept

Maak een droog deeg met vet, poedersuiker en bloem, zeker geen eieren gebruiken:

  • 125 gram bloem in kommetje
  • 80 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 snuifjes zout
  • 10 gram vanillesuiker

Afwerking:

  • 1 eierdooier
  • kristalsuiker (om over de koekjes te strooien of uitgestrooid op een bord om de koekjes te paneren)

Zandkoekjes bakken

Zandkoekjes

  1. Meng de bloem met het zout, de poedersuiker en de vanillesuiker.
  2. Doe er de in kleine stukjes gesneden boter bij en kneed, kneed en we herhalen: kneed lang en goed tot een stevig, homogeen deeg: niet te droog en niet plakkerig. Indien te droog (afhankelijk van de bloem) voeg je 10 gram meer boter toe.
  3. Doe het deeg in een plastiekfolie en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.
  4. Verwarm ondertussen de oven op tot 180 graden C.
  5. Haal het deeg uit de ijskast. Voor de koekjes met gepaneerde suikerrand:
    1. rol het deeg uit tot een worst van ongeveer 2 vingers dikte.
    2. Rol de worst door de losgeklopte eierdooier (snijd de worst eventueel in 2 of 3 om makkelijker te werken) en rol dan door de kristalsuiker.
    3. Snijd de worst in schijfjes van 0.5 tot 1 cm dikte en leg op een bakplaat bedekt met boterpapier.
  6. Voor de met suiker bestrooide koekjes – zie foto:
    1. Rol het deeg met een deegrol zo goed en zo kwaad als dat gaat zo dun mogelijk uit (5 tot 10 mm)
    2. Steek er met een koekjessteker koekjesvormen uit en leg op een bakplaat bedekt met boterpapier
    3. Neem een borsteltje en bestrijk de bovenkant van de koekjes met losgeklopte eierdooier
    4. Strooi er naar wens kristalsuiker over.
  7. Bak de zandkoekjes in de oven voor 20 tot 25 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen.

Ga je dit recept Printen? Geef je dan je waardering en een dankjewel in een reactie hieronder? Dankuwel!

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. wim says

    November 29, 2017 at 5:35 am

    Vraagje aan de ervaringsdeskundigen: Hoeveel koekjes haal je (ongeveer) uit dit recept?

    Reply
  2. Ivo Gijbels says

    March 20, 2016 at 9:29 am

    Al enorm veel succes mee geoogst! Ik bak ze minstens 2x per maand, vnl. met de eierdooier en suiker gepaneerd.

    Reply
  3. Chayenne Maeva Eva Denys says

    December 20, 2015 at 11:29 am

    Ne

    Reply
  4. Hilde Ooms says

    July 7, 2015 at 11:45 am

    echt suuuuper lekker , echt een aanrader !!!!! en je hoeft er niet perfect nederlands voor te kunnen 😉

    Reply
  5. Véronique Verlinden says

    October 23, 2014 at 3:20 pm

    afwerken met cacao of amandelschilfers 😉

    Reply
  6. Gilberte Demuyt says

    October 16, 2014 at 9:56 am

    Wat een zinsbouw. Kunnen die vertalingen niet in correct Nederlands ?

    Reply
  7. Koeloe Koninckx says

    October 13, 2014 at 6:04 pm

    ik probeer de zandkoekjes maar vervang bloem deels door gemalen noten

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 17 makkelijke recepten: voor Verrukkelijke Balletjes in Tomatensaus (#17 wint over Dagelijkse Kost)
  • Hemels Lekkere Balletjes in tomatensaus van Peter Goossens
  • 3x lekkere dikke Pannenkoeken van Jeroen Meus: smullen gegarandeerd!
  • 3x makkelijk wafels bakken: heb jij een nog beter recept?
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?
  • Witloof stoven: weet je wanneer je het lekkerste witloof kan kopen?
  • 13 tips om je Lekkerste spruiten klaar te maken + Bonus recept: spruitjes met spekjes van Jeroen Meus

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Broccoli stomen
  • Stoofvlees Jeroen Meus
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Kalfsfricassee
  • Konijn klaarmaken

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Appelmoes maken
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2019 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer