Lekker pindakoekjes recept zodat je zelf of met je kinderen makkelijke koekjes kan bakken die altijd lukken.
2 makkelijke kinderrecepten voor gezonde koekjes, heerlijk bij een glas melk.
Voor een krokantere textuur vervang je romige pindakaas door de ‘crunchy’ variant met stukjes noot.
Koop biologische pindaboter met alleen pinda’s en olie. Pindakaas is een goede bron van plantaardige eiwitten, vezels, foliumzuur, mineralen, vitamine E, goede onverzadigde vetten en calorieën. 1 enkele eetlepel pindakaas kan kinderen de extra energie geven die ze nodig hebben. En als we het gezonde ingredient bakken in koekjes kunnen "verstoppen", wordt het gezond en lekker smullen.
Pindakaaskoekjes recept ingrediënten voor 36 koekjes
- 310 ml bloem
- 1/2 theelepel natriumbicarbonaat
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 180 ml pindakaas
- 125 ml boter
- 125 ml bruine suiker
- 125 ml witte suiker
- 1 ei
Pindakaaskoekjes maken
- Meng de bloem, natriumbicarbonaat, bakpoeder en zout in 1 kom.
- Klop in een andere kom de pindakaas met de boter en de suikers tot een luchtige massa.
- Klop er het ei onder.
- Klop er de droge ingrediënten onder (de kom met bloem).
- Maak deegballetjes van ongeveer 2.5 cm doorsnede en leg ze op een bakplaat waar je eerst bakpapier oplegt.
- Vlak de deegballetjes enigszins af door er 2 keer met een vork op te drukken en zo een rasterpatroon op de top te creëren:
- Bak de plakjes deeg lichtbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 12 minuten en laat afkoelen op een rooster.
Lees hier het tweede pindakaaskoekjes recept, deze keer met extra vanille.
Een reactie achterlaten