• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Italiaans Toetje

Zeer makkelijk en lekker Italiaans toetje zodat je in minder dan 30 minuten een origineel gebakken dessert kan serveren en dus volop tijd over hebt om andere dingen te doen.

Onskookboek.be » Nagerechten » Italiaans Toetje

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk en lekker Italiaans toetje zodat je in minder dan 30 minuten een origineel gebakken dessert kan serveren en dus volop tijd over hebt om andere dingen te doen.

Dit recept is een leuke variant op crumble recepten en gebakken in een halve perzik met Italiaanse koekjes en Italiaanse Amaretto likeur. De crumble wordt supersnel gemaakt met Italiaanse biscotti koekjes waar je extra smaak in brengt door er geroosterde amandelen aan toe te voegen en amandellikeur. Voor een minder uitgesproken notensmaak, kan je het roosteren van de amandelen achterwege laten.

Je kan dit recept natuurlijk ook maken door de amandelnoten te vervangen met fijngehakte nootjes naar eigen voorkeur en de Italiaanse koekjes met je eigen favoriete koekjes of speculaas: evenzeer lekker, maar niet echt meer Italiaans.

Italiaans nagerecht ingrediënten

  • 6 tot 8 perziken, gehalveerd
  • 1 losgeklopt ei (of alleen het eiwit)
  • 7 tot 8 verkruimelde bitterkoekjes, amandelkoekjes, amaretti of maceroons (1 tas vol kruimels)
  • 25 gram geroosterde amandelen
  • een paar druppels amaretto likeur voor bij de koekjes

Voor in de oven:

  • 60 ml witte wijn (wat u maar bij de hand hebt)
  • 60 ml amaretto likeur
  • boter (1 halve theelepel per halve perzik)

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius

Italiaans Toetje

  1. Meng het ei met de koekjes en de amandelen in een kommetje en voeg net zoveel amaretto toe om het mengsel nat te maken. Hoe meer amaretto u gebruikt, hoe minder samenhangend de vulling.
  2. Leg de perziken met de holte naar boven op een bakplaat.
  3. Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de perziken.
  4. Leg in het midden van elke perzik een halve theelepel boter.
  5. Meng de wijn en de amaretto en giet in de ovenschaal.
  6. Bak het geheel in de oven voor 20 minuten. Uw Italiaans toetje is klaar als de koekjesvulling licht goudkleurig kleurt.

Filed Under: Dé 15 Populairste Nagerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!