Zeer makkelijk en lekker Italiaans toetje zodat je in minder dan 30 minuten een origineel gebakken dessert kan serveren en dus volop tijd over hebt om andere dingen te doen.
Dit recept is een leuke variant op crumble recepten en gebakken in een halve perzik met Italiaanse koekjes en Italiaanse Amaretto likeur. De crumble wordt supersnel gemaakt met Italiaanse biscotti koekjes waar je extra smaak in brengt door er geroosterde amandelen aan toe te voegen en amandellikeur. Voor een minder uitgesproken notensmaak, kan je het roosteren van de amandelen achterwege laten.
Je kan dit recept natuurlijk ook maken door de amandelnoten te vervangen met fijngehakte nootjes naar eigen voorkeur en de Italiaanse koekjes met je eigen favoriete koekjes of speculaas: evenzeer lekker, maar niet echt meer Italiaans.
Italiaans nagerecht ingrediënten
- 6 tot 8 perziken, gehalveerd
- 1 losgeklopt ei (of alleen het eiwit)
- 7 tot 8 verkruimelde bitterkoekjes, amandelkoekjes, amaretti of maceroons (1 tas vol kruimels)
- 25 gram geroosterde amandelen
- een paar druppels amaretto likeur voor bij de koekjes
Voor in de oven:
- 60 ml witte wijn (wat u maar bij de hand hebt)
- 60 ml amaretto likeur
- boter (1 halve theelepel per halve perzik)
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius
- Meng het ei met de koekjes en de amandelen in een kommetje en voeg net zoveel amaretto toe om het mengsel nat te maken. Hoe meer amaretto u gebruikt, hoe minder samenhangend de vulling.
- Leg de perziken met de holte naar boven op een bakplaat.
- Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de perziken.
- Leg in het midden van elke perzik een halve theelepel boter.
- Meng de wijn en de amaretto en giet in de ovenschaal.
- Bak het geheel in de oven voor 20 minuten. Uw Italiaans toetje is klaar als de koekjesvulling licht goudkleurig kleurt.
Een reactie achterlaten