• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Haas bereiden

Zeer makkelijk recept om haas te bereiden zodat je een zeer lekker stoofpotje kan serveren met flink wat saus.

Onskookboek.be » Vlees Gerechten » Haas bereiden

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om haas te bereiden zodat je een zeer lekker stoofpotje kan serveren met flink wat saus.

Hazen worden klassiek vanaf half oktober tot nieuwjaar gevangen: ofwel geschoten, ofwel achtervolgt met honden. De diertjes werden reeds eeuwen lang bejaagd, er zijn fossielen teruggevonden van gekookte haas, daterend van minstens 5000 jaar voor onze jaartelling.

Door de moderne landbouwtechnieken (pesticiden, monoculturen en de akkers in de winter blank te laten), gaat de hazenpopulatie in Europa langzaam maar zeker achteruit.

Haas recept

  • 1 haas
  • 20tal gram reuzel
  • peper en zout

Groenten en bloem:

  • 5 sjalotjes, fijnsnijden
  • 1 ajuin, fijnsnijden
  • 1 wortel, fijnsnijden
  • 1 selderstengel, fijnsnijden
  • 2 eetlepels bloem

Stoven in:

  • 1 flesje Dobbel Palm (250 ml)
  • 4 jeneverbessen
  • een beetje tijm
  • 2 laurierblaadjes

Voor bij in de saus:

  • 150 gram boerehesp in kubusjes gesneden
  • een klontje melkerijboter
  • 2 opgehoopte theelepels gelei ven bosbessen
  • peper en zout

Bijgerecht:

  • 3 goudreinet appels
  • 15 tal melkerijboter
  • wat bruine suiker naar wens

Haas recept

Haas klaarmaken

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Neem een lage, brede, ovenvaste kleefpan, warm er de reuzel in op, snijd het dier in stukken, kruid het vlees met peper en zout en bak aan in de pan.
  3. Voeg de fijngesneden groenten toe, bestrooi met bloem, schud even met de pan en zet even in de oven.
  4. Neem na enkele minuten weer uit de oven, giet er de Dobbel Palm bij, roer goed om en schraap met een houten lepel de bakresten los, voeg de tijm, laurierblaadjes en jeneverbessen toe en laat verder in de oven garen (vraag uw slager om raad: ongeveer 1 uur): kijk zo nu en dan even om zeker te zijn dat je pan niet droogkookt.
  5. Smelt ondertussen een klontje melkerijboter in een andere pan en fruit hierin de hesp aan.
  6. Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels, schil ze niet, snijd in kubusjes, bak in een pan met boter met wat bruine suiker erover gestrooid.
  7. Als daarna de haas gaar is, haal je hem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  8. Zeef het kookvocht van de haas, voeg de hesp toe en laat inkoken.
  9. Roer er de bosbessengelei door, proef en pas indien nodig de kruiding aan en leg de stukken vlees weer in de saus.
  10. Serveer de haas in de saus met de gebakken appels.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!