Makkelijk recept om een lekkere zuurkoolschotel met gehakt te maken zodat je met 1 ovenschotel zowel groenten, als vlees en een lekkere saus kan serveren.
Smaakt heerlijk met aardappelpuree.
Kies ofwel vleestomaten ofwel rode paprika’s om te vullen. Groene paprika’s geven naar mijn smaak voor dit recept een minder ideaal eindresultaat.
Ingrediënten
- 500 gram gemengd gehakt
- 500 gram uitgelekt zuurkool
- 4 grote vleestomaten of rode paprika’s
- zeezout
- peper
- paprikapoeder
- 200 ml zure room met 10% vet
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- 250 ml groentebouillon
Ovenschotel bereiden
Heteluchtoven voorverwarmen op 160 °C.
- Was de tomaten of paprika’s, snijd het deksel eraf en verwijder de zaden.
- Snijd de ui en hak de peterselie.
- Verwarm olie in een pan en bak hierin het vlees even aan. Voeg de uien toe en bak enkele minuten verder.
- Zuurkool bijvoegen en 10 minuten laten sudderen.
- 100 ml zure room toevoegen met ook de peterselie en op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
- Vul de tomaten of paprika’s met het vlees-zuurkoolmengsel
- Meng 250 ml groentebouillon met 100 ml zure room in een ovenschaal en zet hierin de gevulde tomaten of paprika’s.
- Zet de gevulde groenten 20 minuten zonder hun deksel in de oven van 160 °C.
- Zet dan de dekseltjes op de groenten en laat de zuurkool met gehakt 10 minuten verder garen in de oven.
Een reactie achterlaten