• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Kabeljauw uit de oven

Zeer makkelijk recept zodat je zelf kabeljauw uit de oven kan halen met een lekker krokant korstje van je lievelingssmaken.

Onskookboek.be » Winterrecepten » Kabeljauw uit de oven

2 Reacties

Zeer makkelijk recept zodat je zelf kabeljauw uit de oven kan halen met een lekker krokant korstje van je lievelingssmaken.

Doe jezelf een plezier, ga naar de vishandelaar en koop jezelf een verse kabeljauwfilet. Wat uit de diepvries komt verliest steeds vocht, wat niet echt ideaal is als je een krokant gepaneerde korst wil bakken.

Als de vis toch nat is, haal je hem eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het "paneermeel". Maïsmeel is niet hetzelfde als de veel fijnere, witte maïzena: maak je een papje van maïsmeel, dan krijg je polenta. Kan je het niet vinden, probeer dan wat paneermeel fijner te malen met je blender of koffiemolen of rooster korsten van oud brood en maal deze fijn. Natuurlijk niet hetzelfde, maar het is gewoon de bedoeling om naar eigen smaak, met wat je in je keuken kan vinden, een lekker en krokant korstje rondom je vis te bakken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (25 gram) boter of margarine om te bakken, gesmolten
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels melk of water
  • 1/2 kopje (75 gram) geel maïsmeel
  • 1/2 kopje (60 gram) bloem
  • 3/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 kg verse (of bevroren, ontdooide) kabeljauwfilet
  • 1 1/4 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout

Kabeljauw bereiden

Kabeljauw uit de Oven

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. 30×22 cm ovenschaal invetten met boter.
  3. Klop de eieren en de melk los in een middelgrote kom of bord.
  4. Meng in een andere kom of bord het maïsmeel, de bloem, het paprikapoeder, het zout en het knoflookpoeder.
  5. Haal de kabeljauwfilets door de eieren zodat ze volledig bedekt zijn en haal ze dan door het bloemmengsel.
  6. Leg de huidzijde naar omlaag in de ovenschaal.
  7. Bak de kabeljauw gedurende 20 tot 25 minuten of totdat de vis makkelijk loskomt met een vork.

Haal de kabeljauw uit de oven, breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer met een schijfje citroen, gebakken champignons en gestoomde broccolini.

Filed Under: Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen...

Reader Interactions

Reacties

  1. Lekker Eten zegt

    februari 23, 2011 at 9:51 am

    Hallo Karin,

    Geef wat meer uitleg over de saus die je wil maken, eventueel welk merk en welke smaken je proeft?

    Groetjes

    Beantwoorden
  2. Vanitterbeek Karin zegt

    februari 22, 2011 at 6:06 pm

    Hallo

    Zou bij de gebakken kabeljauw graag zo’n zure saus willen maken zoals je kan kopen in een viswinkel
    Kunnen jullie mij zeggen hoe je deze saus moet maken ?

    Groetjes
    Karin

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!