Zeer makkelijk recept zodat je zelf kabeljauw uit de oven kan halen met een lekker krokant korstje van je lievelingssmaken.
Doe jezelf een plezier, ga naar de vishandelaar en koop jezelf een verse kabeljauwfilet. Wat uit de diepvries komt verliest steeds vocht, wat niet echt ideaal is als je een krokant gepaneerde korst wil bakken.
Als de vis toch nat is, haal je hem eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het "paneermeel". Maïsmeel is niet hetzelfde als de veel fijnere, witte maïzena: maak je een papje van maïsmeel, dan krijg je polenta. Kan je het niet vinden, probeer dan wat paneermeel fijner te malen met je blender of koffiemolen of rooster korsten van oud brood en maal deze fijn. Natuurlijk niet hetzelfde, maar het is gewoon de bedoeling om naar eigen smaak, met wat je in je keuken kan vinden, een lekker en krokant korstje rondom je vis te bakken.
Ingrediënten
- 2 eetlepels (25 gram) boter of margarine om te bakken, gesmolten
- 2 grote eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels melk of water
- 1/2 kopje (75 gram) geel maïsmeel
- 1/2 kopje (60 gram) bloem
- 3/4 theelepel knoflookpoeder
- 1 kg verse (of bevroren, ontdooide) kabeljauwfilet
- 1 1/4 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
Kabeljauw bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- 30×22 cm ovenschaal invetten met boter.
- Klop de eieren en de melk los in een middelgrote kom of bord.
- Meng in een andere kom of bord het maïsmeel, de bloem, het paprikapoeder, het zout en het knoflookpoeder.
- Haal de kabeljauwfilets door de eieren zodat ze volledig bedekt zijn en haal ze dan door het bloemmengsel.
- Leg de huidzijde naar omlaag in de ovenschaal.
- Bak de kabeljauw gedurende 20 tot 25 minuten of totdat de vis makkelijk loskomt met een vork.
Haal de kabeljauw uit de oven, breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer met een schijfje citroen, gebakken champignons en gestoomde broccolini.
Lekker Eten zegt
Hallo Karin,
Geef wat meer uitleg over de saus die je wil maken, eventueel welk merk en welke smaken je proeft?
Groetjes
Vanitterbeek Karin zegt
Hallo
Zou bij de gebakken kabeljauw graag zo’n zure saus willen maken zoals je kan kopen in een viswinkel
Kunnen jullie mij zeggen hoe je deze saus moet maken ?
Groetjes
Karin