Lekker preisoep recept van Piet Huysentruyt zodat ook jij makkelijk en snel een heerlijk verse soep kan maken.
Deze soep is op basis van prei, ui, aardappel en een Knorr blokje, creatief geserveerd met vis, ham of gefrituurde prei.
Voor de eerste keer zie ik Piet een oerdegelijk Knorr blokje gebruiken in plaats van zijn eigen PH groentebouillon in zijn kookprogramma De Perfecte Keuken. Typisch Piet tovert hij van een makkelijk basisrecept om tot een feestelijk gerecht. Als je alle extra’s weglaat, kan je echter een zeer smaakvolle preisoep serveren door:
- 4 tot 5 preistengels, 2 patatten en 1 ui fijn te snijden en glazig aan te stoven in boter.
- Voeg 2 liter water toe en 1 Knorr blokje groentebouillon, breng aan de kook en laat pruttelen tot alle groenten gaar zijn (een half uurtje, een 15 tal minuten als je gehaast bent of een 45 tal minuten als je zoveel mogelijk smaak van de soepgroenten in de soep wil).
- Pureer de soep met een mixer en breng verder op smaak met peper en indien nodig wat extra zout. Voor extra smeuïgheid roer je er nog wat room door naar believen. Wetende dat Piet nu diabetes type 2 heeft, is het misschien een goed idee de room achterwege te laten of te vervangen met melk.
Voor de extra feestelijke garneringen volg je de link naar Piet’s preisoep recept, stap voor stap geïllustreerd met foto’s.
Een reactie achterlaten