5x ongelooflijk lekkere preisoep maken: met maar 3 ingrediënten…
Kies uit 1 van deze 5 recepten om lekkere preisoep te maken. Heb je het 3de recept al gemaakt van Jeroen Meus? Echt één van de makkelijkste soep recepten met de minste ingrediënten...
Onskookboek.be » Soep » 5x ongelooflijk lekkere preisoep maken: met maar 3 ingrediënten…
Kies uit 1 van deze 5 recepten om lekkere preisoep te maken.
Heb je het 3de recept van Jeroen Meus al gemaakt?
Echt één van de makkelijkste soep recepten met de minste ingrediënten…
Preisoep van Piet Huysentruyt
Maak deze lekkere courgettesoep met prei, zodat je met slechts 5 ingrediënten goedkoop en met een minimum aan werk zal genieten van een heerlijk zomerse soep.
Uit SOS Piet: dus de basis…
Je zal Sandra Bekkari of Jeroen Meus dikwijls horen zeggen dat je de soepgroenten niet fijn hoeft te snijden: “want je gaat de soep toch pureren”.
Piet, en wij ook, vinden echter dat je je soepgroenten best wel fijn snijdt. Zodanig dat je groenten sneller gaar zijn. Sneller gaar: dus sneller alle smaken aan de soep afgeven. Je wil immers geen water met groenten serveren maar wel groentesoep. Bovendien: hoe fijner je soepgroenten, hoe meer oppervlakte om te bruinen, dus hoe meer extra smaak je in je soep brengt (voor dezelfde prijs!).
1 flinke klont echte boter
2 grote uien
3 dikke preistengels, zowel het groen als het wit
2 grote aardappelen
groentebouillon
rotszout en peper van de molen
Maak snel deze paleo broccoli prei soep zodat je in minder dan 30 minuten zal genieten van een grote pot lekker vullende groentesoep: dus weer boordevol energie verder.Boter smelten in de soeppot smelten.
Ui fijn snijden en beginnen aanstoven.
Prei fijn snijden en mee aanstoven.
Aardappel fijn snijden en mee aanstoven.
Kruiden met peper en rotszout.
Onderzetten met groentebouillon.
Een half uurtje laten pruttelen.
Apart wat fijngesneden prei aanstoven in boter voor de garnering. Ook kruiden met peper en rotszout.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de aangestoofde prei toe en laat alles weer opkoken: dit is belangrijk wanneer je meer soep hebt gemaakt dan je onmiddellijk op kan. Kwestie dat je de soep na opkoken beter kan bewaren. zeker wanneer je ze zo snel mogelijk afkoelt en in de koelkast zet.
Preisoep uit de Libelle
Deze preisoep is net zo lekker als makkelijk om te maken.
Dat het vorige recept echt een winner is, blijkt uit het preisoep recept van de Libelle: bijna net hetzelfde. Gewoon meer preistengels dan hierboven en een kruidentuiltje van laurier, tijm en peterselie.
Libelle stooft de prei (5 stengels) en ui glazig aan in olijfolie.
Voeg er dan 1 laurierblad, 5 peterseliestegels en 1 tijmstengel aan toe, overgiet met 1 liter groentebouillon en laat geen 30 maar 40 minuten pruttelen. Waarschijnlijk de soepgroenten ook groter gesneden dan bij Piet?
Kruidenbuiltje verwijderen, soep pureren en nu pas verder op smaak brengen met peper en rotszout.
Preisoep van Jeroen Meus
Snel, makkelijk lekker en goedkoop: Sofie Dumont maakt een lekkere ovenschotel met gehakt, prei in kaassaus en aardappelpuree in haar kookprogramma De Keuken van Sofie.
Voor wie nog niet overtuigd zou zijn dat preisoep maken niets anders is dan 3 groenten in een pot gaar laten pruttelen in bouillon, die zal dat nogmaals merken in Jeroen’s recept ;-)
Vul gewoon je soeppot met zoveel mogelijk prei, ui en aardappel en zorg ervoor dat je hoofdgroente prei is. Preisoep recept klaar :-)
Wel: Jeroen Meus maakt zijn preisoep nog lekkerder, door er na het pureren naar smaak mosterd aan toe te voegen!
Jeroen gaat 2 uien grof versnijden snijden en aanstoven in een flinke klont hoeveboter.
2 knoflookteentjes erbij en 3 kleine aardappels.
3 dikke preistengels met ook nog een beetje groen grof snijden en mee aanstoven.
Geniet van dit makkelijke en snel aardappel prei soep recept zodat je in minder dan 30 minuten een lekkere, vullende soep kan serveren.Kruidentuiltje opbinden van vooral tijm, en ook laurier en peterselie.
Jeroen voegt kippenbouillon toe tot alles onder staat en laat pruttelen.
Het leuke dat Jeroen nu doet is de lekkerste korstjes maken. Brood in dobbelsteentjes snijden. Op een bakplaat met bakpapier leggen,. Flink besprenkelen met olijfolie. Flink wat oude kaas erover raspen en een 10 tal minuten krokant in de oven op 185 graden.
Soep mixen met de staafmixer. Op smaak brengen met peper, rotszout en mosterd!
Jeroen is niet meer te stoppen: voegt ook nog room toe en raspt nog wat extra kaas over de soep. Uiteraard 2 ingrediënten die elke soep nog superlekkerder maken.
Preisoep Sandra Bekkari
Makkelijk en lekker recept om konijn te maken met prei, afgewerkt met een snel mosterdsausje zodat je snel kan serveren met gekookte aardappelen voor een complete maaltijd.
Waarschijnlijk wil Sandra niet in herhaling vallen met alweer een gelijkaardig preisoep recept :-)
Ze heeft in haar kookboek Nooit Meer Diëten 2 al wel een witloof-preisoep gemaakt.
Dat recept kan je hier lezen. Lief van Sandra dat ze gewoon haar recepten deelt op haar Facebook Pagina.
Moest Sandra toch nog komen aandraven met een volledig preisoep recept, dan zullen we dat hier graag toevoegen.
Hoe maken wij preisoep?
Romige preisoep maken doe je met dit makkelijk recept, zodat je na een koude of regenachtige dag zal genieten van een lekker, warm opkikkertje.
Wil je een zo wit mogelijke soep, gebruik dan alleen het wit van de preistengels. Het groen kan je gebruiken in een (groente)bouillon of bakken zodat je het kan gebruiken als groene garnering en het oog duidelijk ziet dat het om preiroomsoep gaat.
Lekkere preischotel met gehakt maken doe je met dit snel en makkelijk recept zodat ook drukbezette mensen met weinig tijd kunnen genieten van vers gekookte gerechten.
Prei is een ietwat zoute groente, dus voeg in het begin niet teveel zout toe: je kan indien gewenst meer zout toevoegen nadat je de soep gepureerd hebt.
De room serveer je apart op tafel of je schept net genoeg preisoep uit om te serveren in een aparte pot en pureer met een staafmixer de room doorheen de soep. De rest van de soep (zonder room) kan je dan beter bewaren of invriezen.
Deze soep smaakt nog beter de volgende dag (of twee!: wel de afkoeltip van Piet Huysentruyt gebruiken, zodat je soep niet gaat verzuren!). Vers serveert ze heerlijk met vers geperst citroensap.
De meeste prei-aardappelsoep-recepten zullen flink veel aardappels gebruiken en de soep op smaak brengen met prei (zoals in dit preisoep recept), maar in onderstaand recept ligt duidelijk de nadruk op flink veel prei. Wil je geen aardappelen gebruiken, lees dan hier verder voor een lekker en gezond paleo preisoep recept.
Smakelijk!
5x ongelooflijk lekkere preisoep maken: met maar 3 ingrediënten...
https://www.onskookboek.be
Kies uit 1 van deze 5 recepten om lekkere preisoep te maken. Heb je het 3de recept al gemaakt van Jeroen Meus? Echt één van de makkelijkste soep recepten met de minste ingrediënten...
Was de preistengels, doe in een keukenhanddoek en zwier droog (of laat uitlekken in een vergiet en snijd eerst de andere soepgroenten) en hak fijn.
Pel de ui en hak fijn.
Was de wortel, schil indien gewenst en hak fijn.
Snijd de selderstengels fijn.
Neem een 6 liter soeppot, zet op een middelmatig vuur en smelt er (60 gram) boter in.
Als de boter begint te schuimen voeg je er de fijngehakte groenten (prei, ui, wortel en selder) en de knoflook aan toe, kruid met peper en zout, roer zo nu en dan goed om en laat een 8tal minuten stoven.
Schil de aardappel, snijd in 1 cm stukjes en doe bij de gestoofde groenten.
Blus met wijn en roer met een houten lepel over de bodem van de pot zodat eventuele bakresten weer in de wijn worden geroerd.
Voeg de bouillon toe en het laurierblad en breng aan de kook.
Laat dan op een laag vuurtje een kwartiertje sudderen (deksel half op de pot) tot alle groenten gaar gekookt zijn.
Ondertussen kan je wat groen van prei fijn snijden en bakken voor de garnering.
Snijd de peterselie fijn, roer in de soep en laat de soep 5 minuten verder sudderen zonder deksel.
Ondertussen maak je in een literse sauspan met dikke bodem een roux door 60 gram boter te smelten en de bloem erdoor te roeren. Blijf een 3tal minuten roeren tot de roux goud kleurt en je een koekjesgeur ruikt.
Neem de sauspot van het vuur, roer en gier er langzaam onder voortdurend roeren een halve liter soepvocht aan toe. Giet de dikke saus terug bij in de grote soeppot en roer tot de soep weer kookt.
Pureer de soep met een staafmixer, proef en voeg indien gewenst meer peper en zout toe.
Klop de koude room apart op tot een dikke yoghurt en serveer naast de preisoep, gegarneerd met gebakken stukjes prei en indien gewenst verse citroen.
OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer
Een reactie achterlaten