Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Bloemkoolsoep Piet

February 25, 2016 door Ons Kookboek

Makkelijk recept om lekkere bloemkoolsoep te maken van Piet Huysentruyt zonder de feestelijke franjes zodat je binnen het uur kan genieten van een lekkere, gezonde kom soep.

Voor een feestelijke bloemkoolsoep schep je net zoveel soep over als je wil serveren in een andere pot op het vuur, giet er wat room bij, warm er escargots uit een bokaaltje in op (waarschijnlijk was dit om dat product te promoten?), voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en werk af met fijngehakte peterselie en roze of zwarte peper.

Wij serveren de soep gewoon met lekker gebakken korstjes van roggebrood (deze korstjes zitten vol smaak!, niet te vergelijken met korstjes van wit "fabrieks"brood).

Een makkelijke manier om het zand uit prei te wassen is:

  • eerst de wortels afsnijden
  • dan de steel in de lengte doorsnijden tot aan de groene bladeren
  • de steel een kwartdraai draaien en opnieuw in de lengte doorsnijden tot aan de groene bladeren
  • de prei vastnemen aan de groene bladeren en de opengesneden steel onder de kraan houden op eventueel zand weg te spoelen:
    Prei kuisen 
    Prei kan je niet wassen zoals wortelen: het zand zit immers niet rondomrond zoals bij een wortel, maar ook tussen de bladeren van de prei.

Bloemkoolsoep recept

  • 1 bloemkool
  • 2 tot 2 1/2 liter water
  • 1 aardappel
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 goede eetlepel groentebouillon

Voor de feestelijke garnering

  • minstens 5 wijngaardslakken of escargots per persoon: wijngaardslakken te koop in bokaaltjes in alle grootten waarin de escargots gesteriliseerd werden in een bouillon.
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • wat roze peper voor de kleur of gewoon zwarte peper

Bloemkoolsoep maken: basisrecept

Bloemkoolsoep Piet Huysentruyt

  1. Smelt een beetje vetstof in een soeppot, voeg de fijngesneden ui en alleen het fijngesneden wit van prei toe (zodat je geen groene kleur krijgt). Voeg ook de in stukjes gesneden aardappel toe en wat knoflook en laat aanstoven.
  2. Bloemkoolroosjes
    Snijd de top van de bloemkoolroosjes (bovenste halve centimeter) af en houd apart voor de garnering. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes en laat meestoven.
  3. Als alles groenten goed aangestoofd zijn, vul je de pot tot alle groenten onder staan. Goed kruiden met peper, zout en 1 goede eetlepel groentebouillon. Laat opkoken en laat dan 3 kwartier pruttelen.
  4. Neem de staafmixer en pureer de soep. Je bloemkoolsoep is serverensklaar, maar smaakt nog beter met gebakken korstjes en fijngehakte dille.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Willy Descan says

    August 29, 2015 at 12:03 pm

    mmmmm lekker

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep
  • Granola Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer