• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Bloemkoolsoep Piet

Gezond, lekker, licht en altijd goed als tussendoortje: basisrecept met feestelijke variant voor bloemkoolsoep van Piet Huysentruyt uit De Perfecte Keuken.

Onskookboek.be » Soep » Bloemkoolsoep Piet

1 Reactie

Makkelijk recept om lekkere bloemkoolsoep te maken van Piet Huysentruyt zonder de feestelijke franjes zodat je binnen het uur kan genieten van een lekkere, gezonde kom soep.

Voor een feestelijke bloemkoolsoep schep je net zoveel soep over als je wil serveren in een andere pot op het vuur, giet er wat room bij, warm er escargots uit een bokaaltje in op (waarschijnlijk was dit om dat product te promoten?), voeg de apart gehouden bloemkoolroosjes toe en werk af met fijngehakte peterselie en roze of zwarte peper.

Wij serveren de soep gewoon met lekker gebakken korstjes van roggebrood (deze korstjes zitten vol smaak!, niet te vergelijken met korstjes van wit "fabrieks"brood).

Een makkelijke manier om het zand uit prei te wassen is:

  • eerst de wortels afsnijden
  • dan de steel in de lengte doorsnijden tot aan de groene bladeren
  • de steel een kwartdraai draaien en opnieuw in de lengte doorsnijden tot aan de groene bladeren
  • de prei vastnemen aan de groene bladeren en de opengesneden steel onder de kraan houden op eventueel zand weg te spoelen:
    Prei kuisen 
    Prei kan je niet wassen zoals wortelen: het zand zit immers niet rondomrond zoals bij een wortel, maar ook tussen de bladeren van de prei.

Bloemkoolsoep recept

  • 1 bloemkool
  • 2 tot 2 1/2 liter water
  • 1 aardappel
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 goede eetlepel groentebouillon

Voor de feestelijke garnering

  • minstens 5 wijngaardslakken of escargots per persoon: wijngaardslakken te koop in bokaaltjes in alle grootten waarin de escargots gesteriliseerd werden in een bouillon.
  • 200 ml room
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • wat roze peper voor de kleur of gewoon zwarte peper

Bloemkoolsoep maken: basisrecept

Bloemkoolsoep Piet Huysentruyt

  1. Smelt een beetje vetstof in een soeppot, voeg de fijngesneden ui en alleen het fijngesneden wit van prei toe (zodat je geen groene kleur krijgt). Voeg ook de in stukjes gesneden aardappel toe en wat knoflook en laat aanstoven.
  2. Bloemkoolroosjes
    Snijd de top van de bloemkoolroosjes (bovenste halve centimeter) af en houd apart voor de garnering. Snijd de rest van de bloemkool in kleine stukjes en laat meestoven.
  3. Als alles groenten goed aangestoofd zijn, vul je de pot tot alle groenten onder staan. Goed kruiden met peper, zout en 1 goede eetlepel groentebouillon. Laat opkoken en laat dan 3 kwartier pruttelen.
  4. Neem de staafmixer en pureer de soep. Je bloemkoolsoep is serverensklaar, maar smaakt nog beter met gebakken korstjes en fijngehakte dille.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Reacties

  1. Willy Descan zegt

    augustus 29, 2015 at 12:03 pm

    mmmmm lekker

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • 17 recepten om lekkere groentesoep te maken: heb je die met pistou van Jeroen Meus al geproefd?
  • Waarom je zeker eens zelf pasta moet maken
  • 3 lekkere, makkelijke, koude voorgerechten Jeroen Meus
  • Mokka ijs maken zonder ijsmachine: ‘n Koud Kunstje!
  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!