Lekker recept voor saus bij biefstuk zodat je kan genieten van lekkere frieten, een malse steak met een zeer lekkere saus.
We gaan een heerlijke béarnaise saus die je ook kan serveren bij ander gegrild vlees.
Tips voor de saus:
- Wanneer je de saus iets te vloeibaar vind, kan je er een beetje koud water aan toevoegen.
- Keert de saus om, klop ze dan op met een ijsblokje.
- je kan de helft van de azijn naar wens vervangen met witte wijn.
Biefstuk met saus ingrediënten
- 200 gram melkerijboter
Om in te koken:
- 30 gram sjalotjes
- 100 ml wijnazijn of dragonazijn
- 1 theelepel geplette peperkorrels
- 1 eetlepel gehakte, verse dragon
Voor de saus:
- 100 ml koud water
- 3 biologische eierdooiers
- peper en zout
- 1 eetlepel gehakte, verse dragon
- 1 eetlepel verse, gehakte kervel
Voor het vlees:
- 4 biefstukken of tournedos
- peper en zout
- olie om te bakken
Hoe biefstuk met saus maken
- Begin met de boter te smelten zonder er in te roeren, op een zeer laag vuurtje. Van zodra de boter volledig is gesmolten, schuim je ze af en laat weer afkoelen.
- Ondertussen snijd je de sjalotjes zo fijn mogelijk. Neem een pan, doe er de azijn, peper, de fijngesneden sjalot en 1 eetlepel verse dragon in, breng aan de kook en laat uitkoken tot er 1/4 van het beginvolume over blijft.
- Zet het vuur af, giet het koude water erbij en filter alles door een zeef.
- De gezeefde vloeistof doe je opnieuw in je pan, die je nu au-bain-marie verwarmt. klop er krachtig de eierdooiers onder met een handgarde tot een schuimend sabayon-achtig mengsel.
- Zet de pan weg van elke warmtebron en onder goed mengen giet je er beetje bij beetje voorzichtig de afgeschuimde boter bij.
- Proef, breng op smaak met peper en zout en roer er de rest van de verse dragon en de verse kervel aan toe.
- Gril de biefstuk: kruid met peper en zout, doe een beetje olie op de ribben van een grillpan en gril de biefstuk 2 minuten, kwartslag omdraaien en weer 2 minuten, vlees omdraaien en weer 2 minuten, kwartslag omdraaien en weer 2 minuten: in je vlees is nu een mooi ruitjespatroon gegrild.
- Serveer de biefstuk met de lauwwarme saus en lekkere frietjes.
Een reactie achterlaten