• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Saus bij biefstuk

Lekker recept voor saus bij biefstuk zodat je kan genieten van lekkere frieten, een malse steak met een zeer lekkere saus.

U bent hier: OnsKookboek.be>>recepten>>Saus bij biefstuk

Laat een Reactie achter

Lekker recept voor saus bij biefstuk zodat je kan genieten van lekkere frieten, een malse steak met een zeer lekkere saus.

We gaan een heerlijke béarnaise saus die je ook kan serveren bij ander gegrild vlees.

Tips voor de saus:

  • Wanneer je de saus iets te vloeibaar vind, kan je er een beetje koud water aan toevoegen.
  • Keert de saus om, klop ze dan op met een ijsblokje.
  • je kan de helft van de azijn naar wens vervangen met witte wijn.

Biefstuk met saus ingrediënten

  • 200 gram melkerijboter

Om in te koken:

  • 30 gram sjalotjes
  • 100 ml wijnazijn of dragonazijn
  • 1 theelepel geplette peperkorrels
  • 1 eetlepel gehakte, verse dragon

Voor de saus:

  • 100 ml koud water
  • 3 biologische eierdooiers
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehakte, verse dragon
  • 1 eetlepel verse, gehakte kervel

Voor het vlees:

  • 4 biefstukken of tournedos
  • peper en zout
  • olie om te bakken

Hoe biefstuk met saus maken

  1. Begin met de boter te smelten zonder er in te roeren, op een zeer laag vuurtje. Van zodra de boter volledig is gesmolten, schuim je ze af en laat weer afkoelen.
  2. Ondertussen snijd je de sjalotjes zo fijn mogelijk. Neem een pan, doe er de azijn, peper, de fijngesneden sjalot en 1 eetlepel verse dragon in, breng aan de kook en laat uitkoken tot er 1/4 van het beginvolume over blijft.
  3. Zet het vuur af, giet het koude water erbij en filter alles door een zeef.
  4. De gezeefde vloeistof doe je opnieuw in je pan, die je nu au-bain-marie verwarmt. klop er krachtig de eierdooiers onder met een handgarde tot een schuimend sabayon-achtig mengsel.
  5. Zet de pan weg van elke warmtebron en onder goed mengen giet je er beetje bij beetje voorzichtig de afgeschuimde boter bij.
  6. Proef, breng op smaak met peper en zout en roer er de rest van de verse dragon en de verse kervel aan toe.
  7. Gril de biefstuk: kruid met peper en zout, doe een beetje olie op de ribben van een grillpan en gril de biefstuk 2 minuten, kwartslag omdraaien en weer 2 minuten, vlees omdraaien en weer 2 minuten, kwartslag omdraaien en weer 2 minuten: in je vlees is nu een mooi ruitjespatroon gegrild.
  8. Serveer de biefstuk met de lauwwarme saus en lekkere frietjes.

Filed Under: Vlees Gerechten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!