Wil jij in minder dan 20 minuten tomatensoep maken?
Het kan met dit lekkere Italiaanse recept, feestelijk geserveerd met gepocheerde eieren.
Dit soep recept maakt gebruikt van tomaten uit blik. Deze tomaten werden reeds gekookt, wat de zeer korte kooktijd van deze soep verklaart: het meste werk is al gedaan.
Zoek altijd naar tomaten in (blik of) fles welke bij uw smaak passen: de ene soort/merk is al meer smaakvol en minder zuur dan een ander.
Om de soep een Italiaanse smaak te geven, gebruiken we Italiaanse in stukjes gesneden tomaten of Polpissima van het merk Cirio.
Recept voor 2 personen, klaar in 20 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik Polpissima met look (van het merk Cirio): 400 gram gehakte tomaten, geconserveerd met look
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 300 ml water
- zout
- peper
- 2 eieren
Bereiding
- Hak de ui fijn en fruit hem zachtjes in de olijfolie zonder dat de ui al te sterk kleurt.
- Voeg de Polpissima met look, het water, de fijngehakte peterselie, het zout en de peper eraan toe. Laat een paar minuten koken en draai het dan op een laag pitje.
- Breek een ei in een kopje en laat dat heel zachtjes in de soep glijden.
- Doe hetzelfde met tweede ei.
- Breng de soep weer zachtjes aan de kook en laat nog 3 minuten verder koken.
- Na het maken van deze snelle tomatensoep: ook onmiddellijk opdienen!
Een reactie achterlaten