• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Hoe verse tomatensoep maken? Met dit lekker simpel recept!

Zin in verse soep die iedereen lust? Maak dan deze verse tomatensoep: een zomerse klassieker. Veel lekkerder dan tomatensoep uit blik, en zeker niet moeilijker.

Onskookboek.be » Soep » Hoe verse tomatensoep maken? Met dit lekker simpel recept!

1 Reactie

Zin in verse soep die iedereen lust?

Maak dan deze verse tomatensoep: een op en top zomerse klassieker.

Veel lekkerder dan tomatensoep uit blik…

Maar zeker niet moeilijker!

Hoe tomatensoep met verse tomaten maken

Inhoud

  • 1 Tips en Weetjes
  • 2 Hoe verse tomatensoep maken? Met dit lekker simpel recept!
    • 2.1 Ingrediënten
    • 2.2 Bereiding 

Tips en Weetjes

Tomatensoep Piet Huysentruyt
Lekkere donkerrode tomatensoep met balletjes, met tips van Piet Huysentruyt…
De lekkerste verse tomatensoep maak je zelf met dit recept met makkelijke ingrediënten en… De juiste kooktijd.

Wat doe je als er meer tomaten dan andere groenten in de winkel voorradig zijn? Aankopen om:

  • flink wat tomatensoep te maken die je onmiddellijk kan invriezen, of
  • Zelf deze tomatenpuree maken: makkelijk + veel lekkerder!

Het geheim van om de lekkerste tomatensoepen, ketchup, pasta en puree te maken? De verse tomaten 1 tot 3 uur te laten sudderen! Hoe langer je tomaten sudderen in je pot, hoe meer smaak je zal proeven. Verder gebruik je meer tomaten dan bouillon en… zeker geen runderbouillon.

 

Hoe verse tomatensoep maken? Met dit lekker simpel recept!

https://www.onskookboek.be
Zin in verse soep die iedereen lust? Maak dan deze verse tomatensoep: een zomerse klassieker. Veel lekkerder dan tomatensoep uit blik, en zeker niet moeilijker.
4.67 from 3 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 20 minutes mins
Kook Tijd 1 hour hr 40 minutes mins
Totaal 2 hours hrs
Gerecht Soep
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

Basisrecept:

  • 1 1/4 kg tot anderhalve kilo verse zo rijp mogelijke tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 snuifje gemalen rode peper
  • zout en zwarte peper naar smaak

Indien gewenst voor tomatenroomsoep:

  • basilicumblaadjes voor de garnering
  • 250 ml crème fraîche platte kaas of yogurt

Bereiding
 

  • Snijd de tomaten half door, haal de zaadjes met de pulp uit de tomaat op een zeef bovenop een kom, en leg de "uitgeholde" halve tomaten apart.
  • Duw op de pulp met een lepel op de zeef zodat zo veel mogelijk tomatensap wordt opgevangen. Zet het tomatensap apart.
  • Verhit de olijfolie in een pot met dikke bodem en voeg hieraan de ui, knoflook, tomatenhelften, tomatenpuree en sherry azijn aan toe.
  • Roer door elkaar tot de aroma's de keuken vullen, doe dan een deksel op de pan, draai het vuur lager en laat op een laag vuur sudderen voor 1 uur, roer af en toe om.
  • Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer in een hoge beker en doe de zelfgemaakte puree door een zeef om de vellen te verwijderen. Doe de puree terug in de pot.
  • Meng de maïzena met het koude tomatensap en roer door te hete tomatenpuree, samen met de bouillon en het laurierblad.
  • Kruid met peper, zout en rode peper naar smaak, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  • Voor een tomatenroomsoep roer je er nu de zure room, crème fraîche of yogurt onder.
  • Garneer met enkele blaadjes basilicum en serveer de verse tomatensoep warm.
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Reacties

  1. Jolanda Van Halteren zegt

    augustus 20, 2022 at 11:58 am

    5 stars
    Ik vind dit een leuke site,met veel recepten.

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofvlees? Maak je lekkerste Rendang Recept uit Maleisië
  • Saté: zo maak jij dit heerlijke gerecht 
  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!