Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Verse Tomatensoep

September 30, 2013 door Ons Kookboek

De lekkerste verse tomatensoep maak je zelf met dit recept met makkelijke ingrediënten en de juiste kooktijd.

Wanneer er meer tomaten dan andere groenten in de winkel voorradig zijn, is het maar logisch dat je ze gaat aankopen om flink wat puree of tomatensoep te maken die je onmiddellijk kan invriezen.

Het geheim van lekkere tomatensoepen, ketchup, pasta en puree is de tomaten 1 tot 3 uur te laten sudderen: hoe langer in de pot, hoe meer smaak. Verder gebruik je meer tomaten dan bouillon en zeker geen runderbouillon.

Verse tomatensoep ingrediënten

  • 1 1/4 kg tot anderhalve kilo verse, zo rijp mogelijke tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 snuifje gemalen rode peper
  • zout en zwarte peper naar smaak

Indien gewenst:

  • basilicumblaadjes voor de garnering
  • 250 ml crème fraîche, platte kaas of yogurt

Verse tomatensoep klaarmaken

Verse tomatensoep

  1. Snijd de tomaten half door, haal de zaadjes met de pulp uit de tomaat op een zeef bovenop een kom, en leg de "uitgeholde" halve tomaten apart.
  2. Duw op de pulp met een lepel op de zeef zodat zo veel mogelijk tomatensap wordt opgevangen. Zet het tomatensap apart.
  3. Verhit de olijfolie in een pot met dikke bodem en voeg hieraan de ui, knoflook, tomatenhelften, tomatenpuree en sherry azijn aan toe.
  4. Roer door elkaar tot de aroma’s de keuken vullen, doe dan een deksel op de pan, draai het vuur lager en laat op een laag vuur sudderen voor 1 uur, roer af en toe om.
  5. Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer in een hoge beker en doe de zelfgemaakte puree door een zeef om de vellen te verwijderen. Doe de puree terug in de pot.
  6. Meng de maïzena met het koude tomatensap en roer door te hete tomatenpuree, samen met de bouillon en het laurierblad.
  7. Kruid met peper, zout en rode peper naar smaak, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
  8. Voor een tomatenroomsoep roer je er nu de zure room, crème fraîche of yogurt onder.
  9. Garneer met enkele blaadjes basilicum en serveer de verse tomatensoep warm.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Jolanda Van Halteren says

    April 8, 2014 at 11:58 am

    Ik vind dit een leuke site,met veel recepten.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer