Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Tomatensoep

February 29, 2016 door Ons Kookboek

Lekkerder dan in het beste restaurant: makkelijk recept voor verse tomatensoep van Jamie Oliver uit Jamie’s Dinners.

Het geheim? Kies de rijpste tomaten en laat langzaam koken. Kook de tomaten op een zeer laag vuur voor lange tijd, zodat de zoete smaken vrijkomen: niet echt iets wat Jamie Oliver heeft uitgevonden, zijn leermeester en Italiaanse TV chef Antonio Carluccio had iets analoogs reeds aangehaald in 1 van zijn TV series: laat de tomaten vanaf ‘s morgens sudderen zodat je er ‘s middags een lekkere saus mee kan maken.

De makkelijkste manier om rijpe tomaten te vinden is naar de markt te gaan op sluitingstijd en rondkijken naar tomaten die zo rijp zijn, dat de marktkramer ze wil verkopen aan halve prijs. Bij gebrek aan tijd om naar de markt te gaan, koop rijpe tomaten maar leg ze niet in de ijskast: leg ze voor een raam en laat ze 2 tot 3 dagen verder rijpen.

Klaar in 1 uur, 4.5 sterren gebaseerd op 2 reviews.

Tomatensoep recept

  • 1 kg super-rijpe verse tomaten (variatie: half vers en half uit blik)
  • 1 ui, pellen en fijnhakken
  • 1 teentje knoflook, pellen en fijnhakken
  • 1 wortel, schillen en grof raspen
  • een handvol verse basilicum, blaadjes apart houden (scheuren of grof snijden voor garnering) en steeltjes fijnhakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels room
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 2 eierdooiers
  • 1,1 liter kippen-of groentebouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Verse tomatensoep maken à la Jamie Oliver

Tomatensoep

  1. Doe 2 eetlepels olie in een grote pot, laat warm worden en doe er de ui, knoflook, wortel en basilicum steeltjes bij.
  2. Roer alles door elkaar, zet een deksel scheef op de pot en laat lichtjes sudderen zonder de ui begint te kleuren, roer om de 3 minuten even om.
  3. Klop ondertussen in een klein kommetje de room met de azijn en de eierdooiers en zet apart.
  4. Ondertussen laat je water koken en schrik hierin de verse tomaten voor 30 seconden zodat je de huid kan verwijderen. Snijd de rest van de tomaten in grove stukken.
  5. Voeg de tomaten en de bouillon toe aan de groenten, breng aan de kook, doe het deksel volledig op de pot en laat 20 minuten verder sudderen.
  6. (Voeg indien gewenst nu basilicumblaadjes toe). Pureer de soep met een staafmixer, breng opnieuw aan de kook, sudder verder, proef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem de pot van het vuur en klop er het roommengsel onder. (Laat de soep niet meer koken na het toevoegen van de eieren).

Serveer de tomatensoep eventueel bestrooid met grof gemalen zwarte peper en basilicum blaadjes in voorverwarmde kommen met apart vers brood.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Rehma Sanyu says

    January 11, 2016 at 12:55 pm

    super lekker! Ik heb ook wat rode en gele paprika toegevoegd. Maar ik zie dat je de soep niet meer kan koken…kan je hem dan wel opwarmen in de micro of is dat geen goed plan?

    Reply
  2. Peter de Jong says

    May 30, 2015 at 1:31 pm

    lekkere tomatensoep

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Pannenkoeken recept met chocolade en banaan
  • Granola Sandra Bekkari
  • Konijn klaarmaken
  • Ons Kookboek Recepten Index
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Broccolisoep Jeroen Meus
  • Stoofvlees Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·