• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Tomatensoep

De meest eenvoudige en meest lekkere verse tomatensoep van Jamie Oliver uit Jamie's Dinners. Het geheim? Kies de rijpste tomaten en laat langzaam koken.

Onskookboek.be » Soep » Tomatensoep

2 Reacties

Lekkerder dan in het beste restaurant: makkelijk recept voor verse tomatensoep van Jamie Oliver uit Jamie’s Dinners.

Het geheim? Kies de rijpste tomaten en laat langzaam koken. Kook de tomaten op een zeer laag vuur voor lange tijd, zodat de zoete smaken vrijkomen: niet echt iets wat Jamie Oliver heeft uitgevonden, zijn leermeester en Italiaanse TV chef Antonio Carluccio had iets analoogs reeds aangehaald in 1 van zijn TV series: laat de tomaten vanaf ‘s morgens sudderen zodat je er ‘s middags een lekkere saus mee kan maken.

De makkelijkste manier om rijpe tomaten te vinden is naar de markt te gaan op sluitingstijd en rondkijken naar tomaten die zo rijp zijn, dat de marktkramer ze wil verkopen aan halve prijs. Bij gebrek aan tijd om naar de markt te gaan, koop rijpe tomaten maar leg ze niet in de ijskast: leg ze voor een raam en laat ze 2 tot 3 dagen verder rijpen.

Klaar in 1 uur, 4.5 sterren gebaseerd op 2 reviews.

Tomatensoep recept

  • 1 kg super-rijpe verse tomaten (variatie: half vers en half uit blik)
  • 1 ui, pellen en fijnhakken
  • 1 teentje knoflook, pellen en fijnhakken
  • 1 wortel, schillen en grof raspen
  • een handvol verse basilicum, blaadjes apart houden (scheuren of grof snijden voor garnering) en steeltjes fijnhakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels room
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 2 eierdooiers
  • 1,1 liter kippen-of groentebouillon
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Verse tomatensoep maken à la Jamie Oliver

Tomatensoep

  1. Doe 2 eetlepels olie in een grote pot, laat warm worden en doe er de ui, knoflook, wortel en basilicum steeltjes bij.
  2. Roer alles door elkaar, zet een deksel scheef op de pot en laat lichtjes sudderen zonder de ui begint te kleuren, roer om de 3 minuten even om.
  3. Klop ondertussen in een klein kommetje de room met de azijn en de eierdooiers en zet apart.
  4. Ondertussen laat je water koken en schrik hierin de verse tomaten voor 30 seconden zodat je de huid kan verwijderen. Snijd de rest van de tomaten in grove stukken.
  5. Voeg de tomaten en de bouillon toe aan de groenten, breng aan de kook, doe het deksel volledig op de pot en laat 20 minuten verder sudderen.
  6. (Voeg indien gewenst nu basilicumblaadjes toe). Pureer de soep met een staafmixer, breng opnieuw aan de kook, sudder verder, proef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem de pot van het vuur en klop er het roommengsel onder. (Laat de soep niet meer koken na het toevoegen van de eieren).

Serveer de tomatensoep eventueel bestrooid met grof gemalen zwarte peper en basilicum blaadjes in voorverwarmde kommen met apart vers brood.

Filed Under: 127 lekkere soep recepten!

Reader Interactions

Reacties

  1. Rehma Sanyu zegt

    januari 11, 2016 at 12:55 pm

    super lekker! Ik heb ook wat rode en gele paprika toegevoegd. Maar ik zie dat je de soep niet meer kan koken…kan je hem dan wel opwarmen in de micro of is dat geen goed plan?

    Beantwoorden
  2. Peter de Jong zegt

    mei 30, 2015 at 1:31 pm

    lekkere tomatensoep

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!