Lekker recept om tomaat mozzarella salade te maken zodat je snel en makkelijk, zonder veel werk kan genieten van een heerlijk vers voorgerecht of bijgerecht.
Mozzarella is een Italiaanse verse kaas. Mozzarella werd oorspronkelijk gemaakt van de melk van de waterbuffel maar wordt nu ook van koemelk gemaakt, en is dan ook goedkoper. Kijk altijd even op de verpakking zodat je weet wat je precies aankoopt.
De salade in onderstaand recept is de klassieke Insalata Caprese oftewel: Salade van Capri: een voorgerecht met verse kaas, tomatenschijfjes en verse basilicum.
Mozzarella wordt dikwijls gebruikt als topping bij pizza. Deze kaas heeft een heel delicate smaak, een typische draadstructuur en is uitermate geschikt om te smelten. Lees hier verder om het verschil te leren tussen deze en andere verse kazen.
Salade ingrediënten
- 1/2 bolletje mozzarella kaas
- 2 lekkere, rijpe tomaten (peervormig indien voorhanden)
- biologische extra vierge olijfolie van koude persing (1 tot 3 eetlepels)
- balsamico-azijn (1/3de van de hoeveelheid gebruikte olie)
- verse basilicum blaadjes (een klein handvol)
- zeezout
- zwarte peper van de molen
Hoe tomatensalade maken met mozzarella en basilicum
- Snijd de basilicum blaadjes fijn (rol ze op tot een sigaar, snijd in fijne schijfjes die dan vanzelf weer openvallen tot dunne reepjes.
- Snijd de halve bol kaas in halve maantjes
- Snijd de rijpe tomaten in schijfjes.
- Schik afwisselend een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella op een bord.
- Besprenkel met de fijngesneden Basilicum blaadjes
- Besprenkel met olie, daarna een snuifje zout en peper van de molen.
- Besprenkel de salade tenslotte met de balsamico-azijn en serveer.
Een reactie achterlaten