• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Carpaccio voorgerecht

Makkelijk en snel klaar, lekker vers Italiaans carpaccio voorgerecht.

U bent hier: OnsKookboek.be>>37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu>>Carpaccio voorgerecht

1 Reactie

Makkelijk en snel klaar, lekker vers Italiaans carpaccio voorgerecht.

Carpaccio werd oorspronkelijk alleen met rauw rundvlees gemaakt, maar tegenwoordig vind je dit voorgerecht ook met rauw kalf, hert, zalm en tonijn.

Vraag je slager om het verse vlees voor jou te snijden, zodat je dit typisch restaurant eten eenvoudig thuis kan bereiden voor de kerst of andere feestrecepten. Het vlees wordt meestal even ingevroren alvorens flinterdun te snijden, dus bel even op voorhand met je slager. Beter is het vlees vers zo dun mogelijk te laten snijden: je kan het thuis op een bord met een plastiekfolie erover altijd wat dunner kloppen indien gewenst.

Je kan in onderstaand recept je favoriete kaas en salade kiezen en alles verder afwerken met gesnipperde bieslook en in 4 gesneden kerstomaten. Geef apart verse schijfjes citroen en mayonnaise voor degenen die vinden dat elke salade naar mayonnaise vraagt. Of maak zelf een lekkere carpaccio dressing op basis van 3/4de kopje mayonnaise, 1 theelepel worcestershiresaus, 1 theelepel citroensap, 2tal eetlepels melk (zodat de mayonaise-dressing vloeibaar genoeg wordt) en zout en peper.

Serveer met stokbrood voor een flink vullend voorgerecht.

Carpaccio recept

  • 15 tot 20 blaadjes rucola of raketsla
  • 250 gram flinterdun gesneden filet mignon, ossehaas of ossebil
  • 1/8 tot 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 6 Nicoise olijven
  • 2 theelepels kappertjes
  • 6 tot 8 sneetjes Parmesano Reggiano kaas
  • extra virgin olijfolie

Carpaccio klaarmaken

Carpaccio Voorgerecht

  1. Schik het vlees met daarop de rucola salade blaadjes op een bord en bestrooi met verse peper uit de molen.
  2. (Snijd de olijven indien gewenst in 4) en verdeel de olijven over het vlees.
  3. Strooi de kappertjes over het vlees.
  4. Snijd met behulp van een aardappelschiller of groenteschiller dunne sneetjes Parmesano Reggiano kaas over de schotel.

Besprenkel de carpaccio met olijfolie en serveer dit voorgerecht op kamertemperatuur.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • (geen titel)
  • 3x Churros met Chocoladesaus – Lekker zoete hap uit Spanje
  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!