Makkelijk en snel recept om tonijnsalade te maken, zodat je onmiddellijk een blikje tonijn kan omtoveren tot een lekkere salade voor op de boterham of bij tomaat.
Je kan hier naar hartelust ingrediënten toevoegen, denk aan alles wat in mayonaise zit en verse tuinkruiden. Zo neem ik graag een blik tonijn op olie, giet de olie in een blendertje, voeg knoflook, citroensap, peper, zout en een flinke lepel mosterd toe, mix, laat extra opstijven in de ijskast en je hebt een soort mayonaise met een tonijnsmaak in plaats van een echte mayonaise te gebruiken.
Een ander alternatief voor mayonaise te maken die altijd lukt is een 20 gram rauwe cashewnoten 1 uur weken in water, dan blenden in een klein blendertje met een klein beetje water, peper en zout tot een pasta waar je dan mosterd en olie aan toevoegt en opnieuw blend. Heb je nog steeds geen emulsie, voeg dan een klein beetje water of indien de smaak het toelaat citroensap toe en blend opnieuw.
Ook supemakkelijk is de tonijn te mengen met in stukken gesneden olijven en groene paprika, gemengd met een dressing van mayonnaise, yoghurt, citroensap naar believen, peper, zout en mosterd.
Tonijnsalade ingrediënten
- 400 gram witte tonijn uit blik (natuur): uitgelekt
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels pickles, zure uitjes of zure komkommertjes
Naar smaak en wens:
- 1/8 theelepel gedroogde uienschilfers (of 1/2 fijngehakte, verse sjalot)
- 1/4 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel gedroogde peterselie (of 2 eetlepels versgehakte peterselie)
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1 mespuntje knoflookpoeder (of 1/2 teentje verse look, geplet of fijngeraspt)
- indien gewenst: stukjes zwarte olijven en stukjes verse, groene paprika
Tonijnsalade maken
- Roer in een middelgrote kom de tonijn met de mayonaise, de pickles en Parmezaanse kaas onder elkaar.
- Breng op smaak met de uienschilfers, kerriepoeder, knoflookpoeder, dille, peterselie, paprika en/of olijven.
Serveer tonijnsalade met tomaat, op een broodje of op toast.
Leave a Reply