Hou jij van snelle en makkelijke soep?
Zonder veel werk?
Maar boordevol smaak?
Maak dan deze knolseldersoep.
Je perfecte opwarmer op een koude winterdag.
Romig knolseldersoep recept met makkelijke pesto in plaats van room

In plaats van er een typische klodder room bij de voegen voor het serveren, moet je weten dat er veel gezondere alternatieven zijn…
We denken dan direct aan plantaardige olie: natuurlijk ga je er geen scheut olie doormengen (alhoewel restaurants dikwijls hun soepen garneren met enkele druppels sesamzaadolie).
Een lekker ideetje is olie te cutteren in een blendertje met wat noten, knoflookteentjes en groene tuinkruiden tot een pesto. Doe een scheutje pesto bij in deze verder toch wel erg witte soep, net voor het serveren.
Het zetmeel van de aardappel. zal je soep lekker smeuïg maken. Na het pureren je soep nog 1 minuutje opkoken zodat het aardappelzetmeel de soep mooier zal binden..
Hoe maak jij (knol)seldersoep? Laat het weten in een reactie!

Lekkere knolseldersoep soep - Je maakt ze makkelijk zo
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 knolselder geschild en in blokjes gesneden
- 1 aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 1 schoongemaakte prei gewassen en grof versneden
- 1 geschilde grof gehakt ui
- 1 teentje knoflook in schijfjes gesneden
- 1 liter bouillon van groente kip of ander gevogelte
- peterselie en walnoten pesto om te garneren
- peper en rotszout of zeezout
Bereiding
- Indien je pesto gaat maken, week je de walnoten eerst in water (liefst een nachtje op voorhand, maar dat kan al te laat zijn moest je vandaag de soep willen drinken).
- Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem op een medium-laag vuur.
- Voeg de knolselder, aardappel, prei, ui en knoflook toe, strooi er goed wat peper en zout over en laat zachtjes stoven tot alle groenten zacht worden (een 10tal minuten).
- Voeg de bouillon toe, breng de soep tot aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de knolselder volledig mals is.
- Maak pesto door in een blendertje de afgespoelde noten te mixen met een beetje olijfolie, peper en zout, een teentje knoflook en flink wat peterselie.
- Pureer de soepgroenten en breng de soep terug aan de kook voor 1 minuut. Proef en breng de knolseldersoep verder op smaak. Serveer met pesto of gewoon wat selderblaadjes.
Inderdaad zalige soep.
Commentaar van een 90-jarige: Da’s nog eens soep zoals mijn moeder vroeger maakte. . . ‘
Graag gedaan Paul,
En laat eens weten welke soepen moeder maakte en met wat? Kunnen we zeker van leren!
Dank en prettig weekeinde!
Inderdaad heel lekker maar zoals Ann Dupont zegt: met 3 lt.bouillon is ze perfect!
Ja Jackie, betere versie ervan?
heb deze soep net gemaakt … maar wel met bijna 4 liter bouillon !
met 1 liter is het een echte knolselderpuree en geen soep
hij is wel heel lekker nu
Voor hoeveel personen is dit recept?
een zeergoed recept !zoals ik het zou maken !
Eventueel nadien melk voor de smaak en de kleur.
vindt het wel een goed basis recept
@jackie Craeyeveld: wat zou jij aan dit basisrecept toevoegen?