Makkelijk en lekker champignons soep recept zonder room zodat je kan genieten en je slanke lijn kan behouden.
Lekkere witte champignon room soep maak je met uiterst witte champignons en door aan onderstaand recept 250 ml room toe te voegen.
Een gezondere "roomsoep" maak je door yoghurt bij de soep te voegen in plaats van room: hoeveelheid hangt van je smaak af, maar proef en doe de yoghurt pas bij de soep net voor serveren. Probeer ook eens Griekse yoghurt (10% vet in plaats van 30 tot 35% vet in slagroom).
Champignonsoep serveert lekker met gebakken of gefrituurde brood korstjes. Gewoon lang bakken in olijfolie op een laag vuurtje is even lekker en vooral gezonder dan frituren.
Ook leuk is garneren met stukjes krokant gebakken spek of sier het oog met enkele groene blaadjes selder of maggie kruid (lavas) blaadjes in de soep te doen alvorens te serveren. Lavas geeft wel veel smaak af, dus gebruik hiervan niet te veel.
Basis champignons soep ingrediënten
- 250 gram champignons
- 1 busseltje bleekselder
- 1 prei in schijfjes gesneden
- 2 grote aardappelen in stukjes gesneden
- 1 fijngehakte ui
- 3 geplette teentjes knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- olijfolie om te bakken
- zout en peper naar smaak
Champignons soep maken
- Verwarm de olie in een pan op een laag vuur en voeg de knoflook en ui toe. Laat 5 minuten stoven op een laag vuur.
- Ondertussen snijd je de prei en de aardappelen in stukjes. Voeg de prei en de aardappelen toe en laat weer 5 minuten stoven.
- Kuis ondertussen de champignons en voeg ze toe: laat opnieuw 5 minuten mee stoven.
- Snijd ondertuusen de selder. Voeg deze tenslotte toe en laat opnieuw 5 minuten stoven.
- Voeg de kippenbouillon over de champignons en de groenten, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de champignons soep met de handmixer. Garneer met enkele dun gesneden verse champignons en wat verse tuinkruiden (bijvoorbeeld dille).
Nicky Goris zegt
super gezond!