• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Slasoep

Erg lekker lente recept: wist je dat je veldsla kan omtoveren tot een feestelijke slasoep?

U bent hier: OnsKookboek.be>>Soep>>Slasoep

Laat een Reactie achter

Makkelijk, snel en lekker recept om slasoep te maken zodat je in de lente verse veldsla kan verwerken of een oude krop sla uit je ijskast omtoveren tot een heerlijk voorgerecht.

Deze soep smaakt ook heerlijk, zoniet nog beter, wanneer je de room vervangt door je favoriete kruidenkaas, boursin of welke kaas(restjes) je maar in huis hebt, inclusief smeltkaas (wat dan weer eerder in je keuken aanwezig is dan een vers potje room).

Veldsla is een ideaal plantje om in de tweede helft van de zomer uit te zaaien en te oogsten tot er weer verse voorjaarsgroenten zijn. Het plantje is echter niet winterhard (boerenkool is dat bijvoorbeeld wel), dus je moet wel flink wat geluk hebben met het weer en indien gewenst dus extra beschermen.

Slasoep recept

  • 1 zakje of mandje veldsla (bijvoorbeeld 150 gram) of (de overschot van) een krop sla: hoe meer sla in je soep, hoe groener je soep
  • 200 gram aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram boter
  • een stengel bleekselder als je dat voorhanden hebt
  • rotszout, zeezout of lookzout
  • verse peper van de molen
  • 250 ml slagroom

Slasoep maken

Slasoep

  1. Leg een paar blaadjes veldsla apart voor de garnering (en blaadjes bleekselder moest je dat voorhanden hebben): rol de blaadjes op als een sigaar en snijd dan “ringen” van je sigaar: als de ring openrolt heb je een dun reepje salade)
  2. Smelt de boter in een grote pot met dikke bodem en stoof hierin de rest van de veldsla (en zeer klein gesneden stukjes selderstengel als je dat voorhanden hebt).
  3. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper en zout.
  4. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 30 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, controleer de smaak en voeg de room toe.
  6. Serveer de slasoep in kleine kopjes en garneer de bovenkant met de apart gehouden – in reepjes gesneden – veldsla en selderblaadjes.

Filed Under: Soep

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Superverse kervelsoep met balletjes – 9 Recepten
  • Brood Bakken: Grootmoeder’s Wit + 7x Bruin + 3x Jeroen Meus
  • Topfavoriet! Asperges a la Flamande – Puur genieten van Belgische kwaliteit
  • Asperges met Zalm – Genieten in 15 minuten
  • Je TOP 7 aspergesoep recepten voor 2022! Eenvoudig, klassiek
  • Simpel snel Bananen Smoothie – fris Genieten op hete dagen!
  • Je 5 beste Aardappelsalades van Jamie Oliver tot Jeroen Meus

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Volg Ons Op…

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • Kerstrecepten
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten

Ook lekker…

  • Broccoli
  • Chocolade Recepten
  • Gezond
  • Jamie Oliver
  • Kip
  • Koekjes
  • Lente Recepten
  • Mosselen
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • 120 Recepten voor Beginners
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!