Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Slasoep

October 22, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk, snel en lekker recept om slasoep te maken zodat je in de lente verse veldsla kan verwerken of een oude krop sla uit je ijskast omtoveren tot een heerlijk voorgerecht.

Deze soep smaakt ook heerlijk, zoniet nog beter, wanneer je de room vervangt door je favoriete kruidenkaas, boursin of welke kaas(restjes) je maar in huis hebt, inclusief smeltkaas (wat dan weer eerder in je keuken aanwezig is dan een vers potje room).

Veldsla is een ideaal plantje om in de tweede helft van de zomer uit te zaaien en te oogsten tot er weer verse voorjaarsgroenten zijn. Het plantje is echter niet winterhard (boerenkool is dat bijvoorbeeld wel), dus je moet wel flink wat geluk hebben met het weer en indien gewenst dus extra beschermen.

Slasoep recept

  • 1 zakje of mandje veldsla (bijvoorbeeld 150 gram) of (de overschot van) een krop sla: hoe meer sla in je soep, hoe groener je soep
  • 200 gram aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram boter
  • een stengel bleekselder als je dat voorhanden hebt
  • rotszout, zeezout of lookzout
  • verse peper van de molen
  • 250 ml slagroom

Slasoep maken

Slasoep

  1. Leg een paar blaadjes veldsla apart voor de garnering (en blaadjes bleekselder moest je dat voorhanden hebben): rol de blaadjes op als een sigaar en snijd dan "ringen" van je sigaar: als de ring openrolt heb je een dun reepje salade)
  2. Smelt de boter in een grote pot met dikke bodem en stoof hierin de rest van de veldsla (en zeer klein gesneden stukjes selderstengel als je dat voorhanden hebt).
  3. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper en zout.
  4. Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen gedurende 30 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, controleer de smaak en voeg de room toe.
  6. Serveer de slasoep in kleine kopjes en garneer de bovenkant met de apart gehouden – in reepjes gesneden – veldsla en selderblaadjes.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • Spruitjes koken
  • Speculaas cookies
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer