Lekker en makkelijk broccoli soep maken doe je met dit snelle recept met overschotjes kaas zodat je goedkoop kan genieten.
Klaar na ongeveer een half uur.
Broccoli en kaas gaan goed samen dus heb je wat overschot van mascarpone of een andere roomkaas (vette platte kaas), of cheddar kaas of boursin kaas of gewoon goedkope overschot kaas gevraagd bij de betere kaasverkoper of uit je eigen keuken. Zonder de kaas gaat de soep al snel ietwat flauw smaken en vooral minder romig proeven: vul dan de smaak aan met bijvoorbeeld cayennepeper.
Voor een evenzeer smeuïge soep zonder kaas noch room, voeg je enkele aardappels toe.
Broccoli soep recept
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotten, geschild en in plakjes gesneden
- 750 gram verse broccoliroosjes, grof gehakt (vries de steel in en bewaar voor een volgende soep, smaakt evenzeer heerlijk maar heeft een iets langere kooktijd nodig om te garen dan de roosjes)
- zout, komijn en vers gemalen zwarte peper
- 1 liter groentebouillon
- meer warm water indien nodig
- kaas (proef en voeg toe naar smaak: 60 tot 360 gram)
Broccoli soep maken
- Verhit de olie in een grote pot op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalotjes toe en laat 3 tot 4 minuten aanstoven.
- Voeg de broccoliroosjes toe en kruid met peper, zout en komijn naar smaak. Laat even verder stoven tot het aroma van de komijn vrijkomt.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, doe het deksel op de pot en laat sudderen tot de groenten ‘vorkzacht’ gekookt zijn (10 tot 15 minuten).
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg meer heet water toe als de soep te dik is.
- Doe er bijna alle mascarpone of boursin bij en roer goed om tot de kaas gesmolten is. Proef en voeg indien nodig meer kruiden toe, zoals knoflookpoeder (1/2 theelepel).
- Serveer de hete broccoli soep in een bord met bijvoorbeeld bieslook, wat geraspte kaas, een scheutje droge sherry of creoolse geroosterde korstjes uit dit broccoli kaassoep recept.
Een reactie achterlaten