• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Je Beste Bananencake Bakken? Dat doe je met dit recept!

Ideaal recept om bananen te verwerken die je iets te lang bewaard hebt: bananencake basisrecept met naar keuze: chocolade, noten, rozijnen of speculaaskruiden.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Je Beste Bananencake Bakken? Dat doe je met dit recept!

8 Reacties

Ideaal recept om bananen te verwerken die je iets te lang bewaard hebt: bananencake basisrecept met naar keuze: chocolade, noten, rozijnen of speculaaskruiden.

Zoals we dus al zegden: maak deze cake met bananen die zo rijp zijn, dat je ze niet meer in plakjes kan snijden. Ze zijn dan ideaal om te pureren.

Voor extra smaken kan je een 1/2 theelepel kaneelpoeder, evenveel nootmuskaat en 1 tot 2 handenvol rozijnen toevoegen aan het cakebeslag. Voor liefhebbers van notencake met banaan kan je grof gehakte hazelnoten of okkernoten toevoegen. Chocoladeliefhebbers kunnen chocolade chips toevoegen.

Wat je ook doet: klop het eiwit superstijf op, zodat je de kom zonder gevaar boven je hoofd kan omdraaien. Lukt dit niet, dan denk ik dat je opnieuw zal moeten beginnen :-) .

Bananencake

 

Bananencake

Bananencake Basisrecept

Ideaal recept om bananen te verwerken die je iets te lang bewaard hebt: bananencake basisrecept met naar keuze: chocolade, noten, rozijnen of speculaaskruiden.
4.75 from 8 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 25 minutes mins
Kook Tijd 1 hour hr 10 minutes mins
Gerecht Cake
Keuken Klassiek
Servings 4

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 3 middelgrote zeer rijpe bananen
  • 180 gram griessuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eieren, wit en dooiers scheiden
  • 1 met boter ingevette rechthoekige bakvorm

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 180C
  • Vet een rechthoekige cakevorm in met boter
  • Pureer de bananen met een stevige vork.
  • Klop de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
  • Klop de boter met de rest van de suiker tot room en klop er daarna de 2 eierdooiers door.
  • Meng het bakpoeder met de zelfrijzende bloem (en indien gewenst de kaneel en het nootmuskaat) en klop de bloem door de bananenpuree tot er geen klonters meer overblijven.
  • Voeg hierbij het boter-suiker-dooier-mengsel en klop goed door elkaar. (voeg indien gewenst nu rozijnen, noten of chocolade chips toe)
  • Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg.
  • Schep het deeg in de bakvorm, leg indien gewenst enkele schijfjes banaan bovenop het deeg en bak gedurende 40 minuten op 180 graden en daarna 30 minuten op 150 graden.
  • Laat de bananencake afkoelen alvorens aan te snijden.
Keyword Banaan, Zoet
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

 

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Reacties

  1. Jürgen Beernaert zegt

    augustus 7, 2023 at 5:55 pm

    3 stars
    Liep wat over bij het rijzen eerste 10 min

    Beantwoorden
  2. Ons Kookboek zegt

    september 2, 2016 at 9:29 am

    Dank Marina, Bej, Viv om het recept nog lekkerder te maken!!!

    Beantwoorden
  3. marina zegt

    augustus 27, 2016 at 5:08 pm

    Deze gisterenavond klaargemaakt. Had slechts 2 bananen en heb de suiker verminderd tot 120 gram. Chocolade raw gebruikt en het sap van een halve citroen. Ook slechts 45 minuten gebakken op 180 graden. Hij was héél lekker, niet te zoet en luchtig!

    Beantwoorden
  4. Bej Lenaerts zegt

    april 29, 2016 at 10:17 am

    recept direct uit kookboek .;4 bananen = teveel
    zonder bakpoder .. dat ga ik dan nu maar eens proberen
    met een beetje citroen want dat verlicht de smaak ..hoop ik !!

    Beantwoorden
  5. Marrit Bruwiere zegt

    augustus 14, 2015 at 6:18 pm

    Staat in de oven met chocoladedruppels. Ruikt al zalig, morgen proeven! Ben benieuwd

    Beantwoorden
  6. Laurette Vandecasteele zegt

    maart 24, 2015 at 12:44 pm

    het is zo goed om zelf te kunnen en om klaar te maken heerlijke smakkelijk aan iedereen

    Beantwoorden
  7. Viv van Mierlo zegt

    juli 7, 2014 at 11:52 am

    super lekker,maar wel veel minder suiker gebruikt en halve citroen toegevoegd

    Beantwoorden
  8. Kim Van de Casteele zegt

    november 6, 2013 at 5:02 pm

    hmm staat in de oven, 1 gewoon en 1 met extra chocoladedruppels

    Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!