Makkelijk, even snel maar veel lekkerder dan uit een pakje: lekker recept om zelf zeer gezonde chocolade pudding te maken.
Dit nagerecht smaakt nog lekkerder met slagroom, maar zoals altijd voor degenen die denken aan de slanke lijn: geniet met mate van slagroom, want met 40% vetgehalte zit je al gauw aan een flink aantal calorieën.
In plaats van melk bij een pakje chocoladepudding te gieten en al roerend aan de kook te brengen, gaan we nu zelf de ingrediënten uit het pakje toevoegen, met als grootste verschil: echte chocolade in plaats van cacaopoeder. Hier kan je nu kiezen voor je favoriete chocolade, al dan niet met nootjes.
Kies pure chocolade omdat je er zelf immers melk en suiker gaat bijvoegen, maar geen vetten noch bewaarstoffen: zo ga je alvast een flink stuk gezonder en bewuster bezig zijn met je eten en zal je merken dat je met het pakje niet echt veel tijd uitspaart, maar wel duidelijk inboet aan smaak.
Chocolade pudding ingrediënten
- 125 gram chocolade
- 200 ml warm water
- 500 ml volle melk
- 100 gram suiker
- 1/2 vanillestokje of 1 pakje vanille suiker
- 50 gram maïzena
Chocolade pudding koken
- Laat de chocolade smelten in het warme water.
- Koel de chocolade af en voeg de maïzena toe.
- Kook de melk met de suiker en de vanille.
- Voeg al roerende de chocolade-maïzena toe en laat 2 tot 3 minuten doorkoken.
- Giet uw warme chocolade pudding in met water omgespoelde vormen.
- Laat afkoelen en ontvorm of dien simpelweg op in de vorm.
Serveer de chocolade pudding met vanilleroom of geslagen room.
Een reactie achterlaten