Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Chocoladecake

September 13, 2013 door Ons Kookboek

Lekker intens: makkelijk chocoladecake recept voor de liefhebbers van donkere chocolade.

Eigenlijk een vier vierde cake waar de hoeveelheid bloem wat wordt verminderd zodat er extra cacaopoeder en bakpoeder aan het cakebeslag kan worden toegevoegd. Extra chocoladesmaak bepaal je zelf door je eigen favoriete pure chocolade toe te voegen zoals bijvoorbeeld van Cote d’Or.

Voor een minder droog gebak laat je de bloem weg volgens dit recept voor chocoladetaart: een soort van ganache/chocolademousse die je afbakt in de oven. Dit weglaten van 1 cake-ingredient niet verwarren met een biscuit. Een biscuit is "een cake waar je de boter in weglaat". Door het gebrek aan vet wordt een biscuit zeer droog maar eveneens luchtig door de opgeklopte eierdooiers en eiwitten.

Recept voor 1 grote of 4 mini chocoladecakes

  • 65 gram pure chocolade
  • 50 gram echt, ongezoet, 100% cacaopoeder (bijvoorbeeld cacaopoeder van Droste of van Van Houten)
  • 240 gram echte boter
  • 240 gram griessuiker
  • 240 gram eieren (iets minder dan 5 eieren)
  • 195 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 4 eetlepels gegrild, wit sesamzaad

Chocoladecake maken

Chocoladecake

  1. Oven voorverwarmen op 180 ° C.
  2. Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes of kleine schilfers en zet opzij.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder, meng door elkaar en voeg de gehakte chocolade en witte sesamzaadjes toe.
  4. Emulgeer in een keukenrobot voor een 15 tal minuten de echte boter met de eieren en de suiker. Kan ook met een handmixer met kloppers, laat gewoon flink lang kloppen.
  5. Werk het bloemmengsel door het eiermengsel.
  6. Giet in een ingevette bakvorm.

Bak in de oven voor minstens 30 minuten: de chocoladecake is klaar gebakken als een mes dat je in’t midden van het gebak steekt er met een schone tip uitkomt.

Bewaar een afgekoelde cake steeds in plastiekolie.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer