• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Chocoladecake

Lekker intens: makkelijk chocoladecake recept voor de liefhebbers van donkere chocolade.

Onskookboek.be » Chocolade Recepten » Chocoladecake

Laat een Reactie achter

Lekker intens: makkelijk chocoladecake recept voor de liefhebbers van donkere chocolade.

Eigenlijk een vier vierde cake waar de hoeveelheid bloem wat wordt verminderd zodat er extra cacaopoeder en bakpoeder aan het cakebeslag kan worden toegevoegd. Extra chocoladesmaak bepaal je zelf door je eigen favoriete pure chocolade toe te voegen zoals bijvoorbeeld van Cote d’Or.

Voor een minder droog gebak laat je de bloem weg volgens dit recept voor chocoladetaart: een soort van ganache/chocolademousse die je afbakt in de oven. Dit weglaten van 1 cake-ingredient niet verwarren met een biscuit. Een biscuit is "een cake waar je de boter in weglaat". Door het gebrek aan vet wordt een biscuit zeer droog maar eveneens luchtig door de opgeklopte eierdooiers en eiwitten.

Recept voor 1 grote of 4 mini chocoladecakes

  • 65 gram pure chocolade
  • 50 gram echt, ongezoet, 100% cacaopoeder (bijvoorbeeld cacaopoeder van Droste of van Van Houten)
  • 240 gram echte boter
  • 240 gram griessuiker
  • 240 gram eieren (iets minder dan 5 eieren)
  • 195 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 4 eetlepels gegrild, wit sesamzaad

Chocoladecake maken

Chocoladecake

  1. Oven voorverwarmen op 180 ° C.
  2. Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes of kleine schilfers en zet opzij.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder, meng door elkaar en voeg de gehakte chocolade en witte sesamzaadjes toe.
  4. Emulgeer in een keukenrobot voor een 15 tal minuten de echte boter met de eieren en de suiker. Kan ook met een handmixer met kloppers, laat gewoon flink lang kloppen.
  5. Werk het bloemmengsel door het eiermengsel.
  6. Giet in een ingevette bakvorm.

Bak in de oven voor minstens 30 minuten: de chocoladecake is klaar gebakken als een mes dat je in’t midden van het gebak steekt er met een schone tip uitkomt.

Bewaar een afgekoelde cake steeds in plastiekolie.

Filed Under: Chocolade Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!