Lekker intens: makkelijk chocoladecake recept voor de liefhebbers van donkere chocolade.
Eigenlijk een vier vierde cake waar de hoeveelheid bloem wat wordt verminderd zodat er extra cacaopoeder en bakpoeder aan het cakebeslag kan worden toegevoegd. Extra chocoladesmaak bepaal je zelf door je eigen favoriete pure chocolade toe te voegen zoals bijvoorbeeld van Cote d’Or.
Voor een minder droog gebak laat je de bloem weg volgens dit recept voor chocoladetaart: een soort van ganache/chocolademousse die je afbakt in de oven. Dit weglaten van 1 cake-ingredient niet verwarren met een biscuit. Een biscuit is "een cake waar je de boter in weglaat". Door het gebrek aan vet wordt een biscuit zeer droog maar eveneens luchtig door de opgeklopte eierdooiers en eiwitten.
Recept voor 1 grote of 4 mini chocoladecakes
- 65 gram pure chocolade
- 50 gram echt, ongezoet, 100% cacaopoeder (bijvoorbeeld cacaopoeder van Droste of van Van Houten)
- 240 gram echte boter
- 240 gram griessuiker
- 240 gram eieren (iets minder dan 5 eieren)
- 195 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 4 eetlepels gegrild, wit sesamzaad
Chocoladecake maken
- Oven voorverwarmen op 180 ° C.
- Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes of kleine schilfers en zet opzij.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder, meng door elkaar en voeg de gehakte chocolade en witte sesamzaadjes toe.
- Emulgeer in een keukenrobot voor een 15 tal minuten de echte boter met de eieren en de suiker. Kan ook met een handmixer met kloppers, laat gewoon flink lang kloppen.
- Werk het bloemmengsel door het eiermengsel.
- Giet in een ingevette bakvorm.
Bak in de oven voor minstens 30 minuten: de chocoladecake is klaar gebakken als een mes dat je in’t midden van het gebak steekt er met een schone tip uitkomt.
Bewaar een afgekoelde cake steeds in plastiekolie.
Een reactie achterlaten