• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

5x lekkere Ontbijt recepten van Sandra Bekkari

Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.

Onskookboek.be » Taart Recepten » 5x lekkere Ontbijt recepten van Sandra Bekkari

Laat een Reactie achter

Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.

Ideaal voor wie graag bakt maar geen held is als het op brood maken aankomt: maak dan Sandra’s amandelbrood of crumble die altijd lukken bij iedereen!

Ontbijt Sandra Bekkari

Sandra Bekkari’s ontbijtsmoothie

Paleo soep
Kies uit deze 31 paleo soepen zodat je elke dag van de maand zal genieten van lekkere, gezonde soep! Bespaar op paleo kookboeken: maak elk soep recept paleo met onze tips.

Smoothies vormen mijn favoriet ontbijt sinds ik het neo paleo dieet volg wegens: ze zijn supersnel klaar dus je kan snel aan tafel en weer snel de baan op na je blender en je glas te hebben afgespoeld. Maar wie liever brood of ander gebak als ontbijt neemt, die gaat best onmiddellijk naar het volgende recept.

Lees hier verder hoe jij 1001 smoothies kan maken met wat jij nu in huis hebt.

En alhoewel Sandra onderstaand smoothie maakt als vervanger voor vanillepudding, is het een heerlijk ontbijt, wegens een flinke brok fruit en wanneeer je Griekse yoghurt gebruikt: flink wat vet en eiwit: dus een volledige maaltijd waar je ook weer een paar uur verder mee kan. En wie goedkoper wil werken, die vervangt de mango zoals ik met banaan (voor extra zoet) en zelfgemaakte pompoenpuree (bijna dezelfde kleur, boordevol vezels en best ook lekker!):

Sinaasappel smoothie recepten
Op zoek naar een gezond smoothie met fruit dat je altijd goedkoop voorhanden hebt?

Recept voor 2 personen:

  • 1 rijpe mango
  • limoensap naar smaak (hoe zoeter je fruit, en hoe minder zuur je yoghurt, hoe meer limoensap je kan toevoegen)
  • Sandra gebruikt zaadjes van 1 vanillestokje, makkelijker is gewoon enkele druppes biologisch vanille-extract
  • 250 ml (Griekse) yoghurt
  1. Schil een mango, doe in een blender met de vanille en de yoghurt en mix tot een smeuig smoothie.
  2. Proef, voeg indien gewenst limoensap toe en mix opnieuw… Klaar is je ontbijt!
Granola Sandra Bekkari
Maak zelf GEZONDE granola met dit makkelijk recept van Sandra Bekkari: combineer je favoriete fruit, noten en zaden tot je perfecte muesli mengelmoes.

Sandra’s havermout crumble

Het leuke van Sandra is dat ze supereenvoudige recepten schrijft. Voor wie zichzelf geen bakker voelt maar toch graag eens gebak uit de oven tovert is een crumble de ideale oplossing.

Crumble (kruimels) is een mengeling van “bloem” en “vetstof” die je wat mengt totdat het kruimels vormt:.

  • Doe vers fruit (nog even wachten en er is alweer verse rabarber!) in een ovenschoteltje,
  • strooi er je “kruimeldeeg” over, zet een 20tal minuten in de oven en
  • voila: je hebt een heerlijk fruitgebakje met een krokant laagje.
Appelcrumble
Snel, makkelijk en lekker bakken met appels?

Crumble recept voor 4 personen: dus 4 ovenschaaltjes

Voor het fruit:

  • 125 gram ontdooit diepvriesfruit
  • 1 appel
  • 1 eetlepel volkorenspeltmeel: is uiteraard geen fruit maar slorpt het vocht van het diepvriesfruit op zodat je crumble krokant blijft
  • bij zuur fruit en appel: 1/2 eetlepel kaneelpoeder
Maak het lekkerste ontbijt van Sandra Bekkari: havermout pannenkoeken die zo goed vullen dat je er dus de ganse morgen gezond mee verder kan.

Voor de “bloem” naar wens havervlokken, zaden en noten, Sandra gebruikt:

  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 2 eetlepels groene pompoenpitten
  • 50 gram havervlokken
  • 2 eetlepels volkorenspeltmeel
  • een snuifje rotszout

Voor het bindmiddel:

  • 2 eetlepels vleoibare imkershoning
  • 3 eetlepels vloeibare kokosolie
  1. Italiaans toetje
    Zeer makkelijk en lekker Italiaans toetje zodat je in minder dan 30 minuten een origineel gebakken dessert kan serveren!

    Roer de fijngesneden appel met het diepvriesfruit en de speltbloem en kaneelpoeder door elkaar en vul er kleine, vuurvaste ovenschoteltjes mee.

  2. Hak de hazelnoten naar wens fijn, meng met de pompoenpitten, de havervlokken, het zout en het speltmeel.
  3. Roer daar de honing en de kokosolie door.
  4. Bedek het fruit met je kruimeldeeg.
  5. Zet de ovenschoteltjes in de oven tot het kruimeldeeg krokant gebakken is (een 15 tot 20tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden: je zal duidelijk een koekjesgeur in je keuken ruiken wanneer de crumble klaar is, voor wie niet naar de klok wil kijken…)

2 echte havermout ontbijten van Sandra Bekkari

Voor wie zin heeft in eens iets anders dan havermoutpap voor ontbijt, zetten we Sandra’s havermout ontbijten nog eens op een rijtje:

  • Granola met chocolade en fruit
  • Havermout pannenkoeken met banaan, honing en appel
Sos Piet Appelcake
SOS Piet makkelijkste vier vierde cake met appels…

En tenslotte een heus SANA en paleo brood: Sandra Bekkari’s amandelbrood

Onderstaand gebak zit ergens tussenin een stevig brood en een luchtige cake. De luchtigheid maak je met flink wat bakpoeder en de stevigheid krijg je door amandelmeel met bananen te mengen.

Amandelmeel wordt dikwijls gebruikt in het paleo dieet als vervanger voor tarwebloem, zoals ook in dit amandelbrood recept.

Eiersalade Sandra Bekkari
TOPPER! Lekkere lunch met liefde gemaakt: dat is wat deze makkelijk te maken eiersalade belooft. Makkelijk op voorhand klaar te maken en oh zo lekker op de boterham.

Net zoals in de havermoutpannenkoeken voegt Sandra bananen toe aan het beslag: die geeft niet alleen textuur en vezels, maar maakt je beslag ook lekker zoet, zonder je suiker of honing moet toevoegen. Ideaal voor wie een paleo dieet volgt en dus geen zoet uit een potje wil toevoegen. Uiteraard geven de rozijnen alweer een extra toest zoet toe, dus al bij al zal je genieten van een zoet gebak zonder dat er 1/4de suiker in zit zoals in de traditionele vier vierde cake.

Vind het recept voor Sandra’s amandelbrood hieronder: smakelijk en laat weten welk recept van Sandra Bekkari jij het lekkerst vindt!

5x lekkere Ontbijt recepten van Sandra Bekkari

https://www.onskookboek.be
Voor wie eens iets anders wil voor ontbijt: kies uit deze 5 lekkere ontbijt recepten van Sandra Bekkari: amandelbrood, crumble, pannenkoeken, granola of smoothie.
4.50 from 4 votes
Print Recept Pin Recept
Prep Tijd 10 mins
Kook Tijd 45 mins
Totaal 55 mins
Gerecht Gebak
Keuken Sandra Bekkari
Servings 4

Ingrediënten

  • 3 biologische eieren
  • 120 gram amandelmeel kan je zelf maken door 120 gram amandelen fijn te malen of fijn te mixen in je blender
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • een snuifje rotszout
  • 2 eetlepels vloebare kokosolie
  • 2 handvollen amandelen
  • 1 tot 2 handvollen rozijnen of ander gedroogd fruit veenbessen, blauwe bessen...
  • amandelschilfers naar wens om over het amandelbrood te strooien voor het bakken

Bereiding
 

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Begin met de eieren en het amandelmeel in een blender te mixen.
  • Voeg de banenen toe en mix tot de bananen in het belsag zijn verdwenen.
  • Voeg bakpoeder, kaneel, rotszout en kokosolie toe en mix opnieuw door elkaar.
  • Hak de amandelen fijn en voeg met de rozijnen toe aan het beslag. Roer even door elkaar (of zet de blender even snel aan/uit).
  • Giet in een vooraf ingevette (of met bakpapier bedekte) rechthoekige cakevorm, overstooi naar wens met amandelschilfers en je amandelbrood is klaar na 40 tot 45 minuten in je oven te bakken.
  • Laat even afkoelen zodat je het broodje makkelijker zal kunnen aansnijden: smakelijk!
Keyword Amandelen, Banaan, De Voedselzandloper, Ei, Glutenvrij, Paleo Dieet
Ga je dit recept maken?Laat ons weten hoe het was!

 

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!

OnsKookboek.be vraagt om uw toestemming om cookies te gebruiken voor het volgende: 1. Gepersonaliseerde advertenties en inhoud, advertentie- en inhoudsmeting, doelgroep inzichten en productontwikkeling. 2. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. JA - Toestemming!Geen toestemming gevenLees meer