• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Gemarineerde varkenshaas

Makkelijk en lekker recept voor varkenshaasje (van everzwijn). De marinade doet al het werk voor jou zodat je tijd hebt om flink wat bijgerechten te koken of iets anders te doen.

U bent hier: OnsKookboek.be>>Vlees Gerechten>>Gemarineerde varkenshaas

2 Reacties

Makkelijk en lekker recept voor varkenshaasje (van everzwijn). De marinade doet al het werk voor jou zodat je tijd hebt om flink wat bijgerechten te koken of iets anders te doen.

Tips om te serveren: met een zeer makkelijke (bos) champignons saus, met reeds bereidde veenbessen of met rode kool met appelen.

Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor wild everzwijn maar smaakt net zo lekker met een gewoon varkenshaasje.

Wat is varkenshaas: een soort konijn of een deel van het varken? Het is wel degelijk varkensvlees, en wel een zeer vetarm en malse spier van de rug met een typische, schuine vorm. Klassiek laat je het vlees na het bereiden een 5tal minuten rusten, zodat de warmte zich beter kan verdelen in het stuk vlees.

Recept varkenshaasje

  • 1 varkenshaasje : reken 150 gram per persoon
  • een deftige klont hoeveboter
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • wild bouillon
  • 1/4 liter room

Voor de marinade:

  • 1 fles rode wijn
  • takje tijm
  • snuifje oregano
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 teentje look

Indien gewenst voor een extra saus met champignons:

  • bos-champignons allerhande
  • hoeveboter

Extra bijgerecht:

  • bereide veenbessen of rode kool met appelen

Varkenshaas bereiden

Gemarineerde varkenshaas

  1. Voeg de kruiden, de ui en de look bij de wijn leg hierin het varkenshaasje. Laat gerust een paar dagen marineren als u wild everzwijn varkenshaas gebruikt, zoniet volstaat een nacht meer als voldoende.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
  3. Zeef de marinade en laat tot de helft inkoken.
  4. Verhit in een pan een stevige klont hoeveboter.
  5. Bak hierin het gemarineerde aan alle kanten goed aan.
  6. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met wild bouillon. Roer alle aanbaksels goed los.
  7. Leg het vlees terug in de pan en laat op een zacht vuurtje verder garen.
  8. Verhit in een andere pan wat boter en stoof hierin de bos champignons aan.
  9. Voeg de bessengelei aan de ingekookte varkenshaas marinade toe en roer goed door.
  10. Als het vlees gaar is (voor everzwijn 1 uur, anderhalf uur: vraag uw beenhouwer om raad!) voeg het braad-vocht toe aan de ingekookte marinade van het varkenshaasje en breng op maak met peper en zout.
  11. Bind de saus met de room en indien nodig maïzena.
  12. Warm de veenbessen op in de microgolf-oven of in een pannetje.
  13. Dien dit gemarineerde varkenshaasje op met lekkere kroketten of aardappelpuree en vooral een goed glaasje wijn.

Filed Under: Vlees Gerechten

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Reacties

  1. Paul Crutzen zegt

    februari 20, 2020 at 8:40 pm

    Zeer bruikbaar en eenvoudig recept!

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      februari 20, 2020 at 9:36 pm

      Laat het je smaken Paul en…

      Probeer je ook onze andere recepten?

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!