Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Gemarineerde varkenshaas

October 21, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk en lekker recept voor varkenshaasje (van everzwijn). De marinade doet al het werk voor jou zodat je tijd hebt om flink wat bijgerechten te koken of iets anders te doen.

Tips om te serveren: met een zeer makkelijke (bos) champignons saus, met reeds bereidde veenbessen of met rode kool met appelen.

Dit recept is oorspronkelijk bedoeld voor wild everzwijn maar smaakt net zo lekker met een gewoon varkenshaasje.

Wat is varkenshaas: een soort konijn of een deel van het varken? Het is wel degelijk varkensvlees, en wel een zeer vetarm en malse spier van de rug met een typische, schuine vorm. Klassiek laat je het vlees na het bereiden een 5tal minuten rusten, zodat de warmte zich beter kan verdelen in het stuk vlees.

Recept varkenshaasje

  • 1 varkenshaasje : reken 150 gram per persoon
  • een deftige klont hoeveboter
  • 2 eetlepels rode bessengelei
  • wild bouillon
  • 1/4 liter room

Voor de marinade:

  • 1 fles rode wijn
  • takje tijm
  • snuifje oregano
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • 1 teentje look

Indien gewenst voor een extra saus met champignons:

  • bos-champignons allerhande
  • hoeveboter

Extra bijgerecht:

  • bereide veenbessen of rode kool met appelen

Varkenshaas bereiden

Gemarineerde varkenshaas

  1. Voeg de kruiden, de ui en de look bij de wijn leg hierin het varkenshaasje. Laat gerust een paar dagen marineren als u wild everzwijn varkenshaas gebruikt, zoniet volstaat een nacht meer als voldoende.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.
  3. Zeef de marinade en laat tot de helft inkoken.
  4. Verhit in een pan een stevige klont hoeveboter.
  5. Bak hierin het gemarineerde aan alle kanten goed aan.
  6. Haal het vlees uit de pan en blus de pan met wild bouillon. Roer alle aanbaksels goed los.
  7. Leg het vlees terug in de pan en laat op een zacht vuurtje verder garen.
  8. Verhit in een andere pan wat boter en stoof hierin de bos champignons aan.
  9. Voeg de bessengelei aan de ingekookte varkenshaas marinade toe en roer goed door.
  10. Als het vlees gaar is (voor everzwijn 1 uur, anderhalf uur: vraag uw beenhouwer om raad!) voeg het braad-vocht toe aan de ingekookte marinade van het varkenshaasje en breng op maak met peper en zout.
  11. Bind de saus met de room en indien nodig maïzena.
  12. Warm de veenbessen op in de microgolf-oven of in een pannetje.
  13. Dien dit gemarineerde varkenshaasje op met lekkere kroketten of aardappelpuree en vooral een goed glaasje wijn.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Paul Crutzen says

    February 20, 2020 at 8:40 pm

    Zeer bruikbaar en eenvoudig recept!

    Reply
    • Ons Kookboek says

      February 20, 2020 at 9:36 pm

      Laat het je smaken Paul en…

      Probeer je ook onze andere recepten?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Speculaas cookies
  • Konijn klaarmaken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Broccoli stomen
  • Granola Sandra Bekkari
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer