Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.
Geniet van het heerlijke wild aroma in je keuken dankzij dit sudderend stoofpotje dat je best een ganse dag laat pruttelen.
Everzwijn kan je vanaf oktober in de grootwarenhuizen kopen, maar de prijs is dikwijls zo hoog dat het echt de moeite loont om eens naar de Ardennen te rijden op zoek naar een slager die met de plaatselijke jagers samenwerkt en vers geschoten everzwijnvlees aanbiedt: de prijs van een edel stuk vlees daar is dikwijls bog steeds goedkoper dan het everzwijnstoofvlees uit Vlaamse en Nederlandse supermarkten.
Makkelijk everzwijn recept
- een stuk everzwijnvlees van de jager
- water
- zout
- roos rotszout
- 1 grote ui in grote ringen gesneden
- kippenbouillon
- stoofpot of nog beter: een slow cooker waar je verder geen omkijken naar hebt
- 1 extra ui en verse champignons
Everzwijn klaarmaken
- Dompel het vlees voor een uur of zo in zout water en verschoon het water tot het redelijk proper blijft (hoe reiner het water, hoe minder sterk het vlees naderhand gaat smaken).
- Leg het vlees in een stoofpot en voeg er kippenbouillon aan toe en rotszout naar smaak (begin met 1 eetlepel en proef na enkele uren sudderen of er meer zout bij moet)
- Snijd de ui in ringen en voeg toe aan de bouillon voor extra smaak.
- Breng aan de kook en laat op een zeer laag vuur sudderen voor 12 tot 16 uur, langer hoe beter, tot het vlees zo zacht is dat bijna net uit elkaar valt.
Serveer het everzwijn met extra gebakken ui en champignons over rijst.
Een reactie achterlaten