• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Everzwijn

Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.

U bent hier: OnsKookboek.be>>37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu>>Everzwijn

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.

Geniet van het heerlijke wild aroma in je keuken dankzij dit sudderend stoofpotje dat je best een ganse dag laat pruttelen.

Everzwijn kan je vanaf oktober in de grootwarenhuizen kopen, maar de prijs is dikwijls zo hoog dat het echt de moeite loont om eens naar de Ardennen te rijden op zoek naar een slager die met de plaatselijke jagers samenwerkt en vers geschoten everzwijnvlees aanbiedt: de prijs van een edel stuk vlees daar is dikwijls bog steeds goedkoper dan het everzwijnstoofvlees uit Vlaamse en Nederlandse supermarkten.

Makkelijk everzwijn recept

  • een stuk everzwijnvlees van de jager
  • water
  • zout
  • roos rotszout
  • 1 grote ui in grote ringen gesneden
  • kippenbouillon
  • stoofpot of nog beter: een slow cooker waar je verder geen omkijken naar hebt
  • 1 extra ui en verse champignons

Everzwijn klaarmaken

Everzwijn

  1. Dompel het vlees voor een uur of zo in zout water en verschoon het water tot het redelijk proper blijft (hoe reiner het water, hoe minder sterk het vlees naderhand gaat smaken).
  2. Leg het vlees in een stoofpot en voeg er kippenbouillon aan toe en rotszout naar smaak (begin met 1 eetlepel en proef na enkele uren sudderen of er meer zout bij moet)
  3. Snijd de ui in ringen en voeg toe aan de bouillon voor extra smaak.
  4. Breng aan de kook en laat op een zeer laag vuur sudderen voor 12 tot 16 uur, langer hoe beter, tot het vlees zo zacht is dat bijna net uit elkaar valt.

Serveer het everzwijn met extra gebakken ui en champignons over rijst.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!