• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Everzwijn

Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Everzwijn

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk recept om stoofvlees van everzwijn te maken met zeer weinig ingrediënten, zodat je goedkoop en met bijna geen werk lekker stoofvlees kan maken.

Geniet van het heerlijke wild aroma in je keuken dankzij dit sudderend stoofpotje dat je best een ganse dag laat pruttelen.

Everzwijn kan je vanaf oktober in de grootwarenhuizen kopen, maar de prijs is dikwijls zo hoog dat het echt de moeite loont om eens naar de Ardennen te rijden op zoek naar een slager die met de plaatselijke jagers samenwerkt en vers geschoten everzwijnvlees aanbiedt: de prijs van een edel stuk vlees daar is dikwijls bog steeds goedkoper dan het everzwijnstoofvlees uit Vlaamse en Nederlandse supermarkten.

Makkelijk everzwijn recept

  • een stuk everzwijnvlees van de jager
  • water
  • zout
  • roos rotszout
  • 1 grote ui in grote ringen gesneden
  • kippenbouillon
  • stoofpot of nog beter: een slow cooker waar je verder geen omkijken naar hebt
  • 1 extra ui en verse champignons

Everzwijn klaarmaken

Everzwijn

  1. Dompel het vlees voor een uur of zo in zout water en verschoon het water tot het redelijk proper blijft (hoe reiner het water, hoe minder sterk het vlees naderhand gaat smaken).
  2. Leg het vlees in een stoofpot en voeg er kippenbouillon aan toe en rotszout naar smaak (begin met 1 eetlepel en proef na enkele uren sudderen of er meer zout bij moet)
  3. Snijd de ui in ringen en voeg toe aan de bouillon voor extra smaak.
  4. Breng aan de kook en laat op een zeer laag vuur sudderen voor 12 tot 16 uur, langer hoe beter, tot het vlees zo zacht is dat bijna net uit elkaar valt.

Serveer het everzwijn met extra gebakken ui en champignons over rijst.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!