Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Brownies Recept

October 30, 2013 door Ons Kookboek

Makkelijk brownies recept zodat ook jij lekkere brownies kan bakken die altijd lukken.

Het verschil tussen te droge brownies en lekkere brownies ligt hem dikwijls in het (niet) kloppen van het beslag: hoe minder goed je het beslag klopt, des te droger het bakresultaat. Klop het beslag daarom krachtig voor 1 volle minuut. De buitenkant lijkt wat op cake, de binnenkant is wat taaier maar niet te klef.

Een andere manier is de eieren met de suiker luchtig op te kloppen met een elektrische mixer met kloppers totdat alle suiker is opgelost in de eieren en het volume van de eieren minstens verdubbeld is.

Tenslotte is de oventemperatuur heel belangrijk en zal afhangen van jou oven. Probeer te starten op 200 graden en las na 15 minuten het oppervlak van je baksel toch wel echt donkerbruin begint te kleuren, zet dan de oventemperatuur onmiddellijk een 25 graden lager.

Brownie ingrediënten

  • 90 gram (6 eetlepels) in stukjes gesneden hoeveboter
  • 240 gram pure of half gezoete chocolade, in stukjes gehakt
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 grote, biologische eieren, op kamertemperatuur
  • 35 gram tarwebloem
  • indien gewenst: 1 kopje noten (walnoot, hazelnoot, amandenoot): roosteren en dan grof hakken
  • boterpapier en boter om het papier extra in te vetten
  • vierkante bakvorm (20 cm)

Brownies maken

Brownies recept

  1. Oven voorverwarmen op 175 – 200 ° C.
  2. Bedek de bodem en zijkanten met boterpapier, zodat het papier over de vorm uitsteekt. Beboter het boterpapier.
  3. Neem een sauspannetje met dikke bodem, zet op een kaag vuurtje en smelt er de boter in. Van zodra de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat onder voortdurend roeren smelten.
  4. Neem dan de pan van het vuur en roer er het vanille extract en de suiker door, totdat alle suiker is opgelost.
  5. Klop er met een elektrische mixer met kloppers de eieren door, 1 ei per keer.
  6. Voeg dan de bloem toe en klop minstens 1 minuut totdat het beslag er niet meer korrelig uitziet, maar wel ietwat begint te blinken en ietwat van de zijkanten van de pan wegtrekt. Het is de bedoeling dat je beslag rijk, dik, satijnachtig glad en glanzend is.
  7. Roer er dan indien gewenst de gehakte noten door.
  8. Schep het beslag in de met boterpapier bedekte vorm en bak voor een 30 tal minuten, totdat het midden van het gebak bijna "stijf gebakken" is. Kijk na een kwartiertje of het oppervlak niet te bruin is, zoja, zet je de temperatuur van de oven direct wat lager.
  9. Laat de brownie volledig afkoelen in de vorm, alvorens het boterpapier met gebak uit de vorm te nemen en in vierkante stukken te snijden.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Ontbijt Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer