Lekker recept om zelf appel kaneel cake te bakken met platte kaas zodat je kan genieten van gebak dat ligt tussen cake en plattekaastaart: dus voor ieder wat wils.
Geniet van de geur van verse appels, kaneel en cake in je keuken. Dit gebak smaakt het best als het warm uit de oven komt: geserveerd met vanille roomijs in de zomer of gewoon zonder roomijs op een koude winterdag.
Als je niet van kaneel houdt, kan je de kaneel ook weglaten, maar dan heb je natuurlijk een gewone appelcake. Voor toch wat extra smaak verander je de griessuiker in een smaakvolle, ongeraffineerde bruine suiker ("gula java" of palmsuiker uit Indonesië heeft best veel extra smaak).
Neem eens een kijkje in de biologische winkel in je buurt en denk eraan dat sommige suikers bruin worden gekleurd (door karamel). Gekleurde suikers smaken ongeveer hetzelfde als witte suiker, dus geef daar geen extra geld aan uit.
Ingrediënten
- 180 gram zelfrijzende bloem
- 125 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 130 gram griessuiker
- 120 ml platte kaas
- 2 eieren
- 2 theelepels kaneel poeder
- 1 snuifje zout
- ingevette en bebloemde springvorm van 22cm
Appel mengsel ingrediënten
- 3 rode appeltjes geschild en in halve maantjes gesneden
- 3 eetlepels bruine rietsuiker
- 3 eetlepels zelfrijzende bloem
- 3 eetlepels fijngehakte amandelen
- 1 theelepel kaneel poeder
Appel kaneel cake bakken
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Meng de appel mengsel ingrediënten door elkaar en meng er dan de appel schijfjes onder.
- In een andere kom: boter opkloppen tot een luchtige room met de suiker, kaneel en het snuifje zout.
- Voeg een ei toe en klop verder. Voeg het tweede ei toe en klop verder onder elkaar.
- Voeg nu een beetje bloem toe en klop, voeg een beetje platte kaas toe en klop onder elkaar tot bloem als platte kaas onder het deeg zijn gemengd.
- Giet of spatel het deeg beslag in de springvorm.
- Duw sommige appel schijfjes in het deeg en leg de rest van de appel schijfjes op het beslag.
- Voeg de rest van de suiker nog in de appel kom over de cake.
- Bak je cake kaneel cake in de oven voor 45 minuten tot 1 uur, of totdat een priem in gebak gestoken er droog uitkomt.
Een reactie achterlaten