Zeer makkelijk appelcake recept zodat je zonder verdere bak-ervaring toch snel een lekkere cake kan bakken.
Een eenvoudige te maken appelcake die erg lekker is. Indien je niet van kaneel houdt, kan je dit in het recept weglaten. Verder vervangen we boter door plantaardige olie: zorg ervoor dat je olie de hitte van de oven goed kan verdragen (een olijfolie kan in dit geval wel eens een slechte keuze zijn, notenolie is dan weer wel goed en geeft je gebak een heerlijke toets van notensmaak).
Indien het deeg te vast is: houdt 60 ml melk bij de hand. Klop wat room op als je de appelcake met stijf geklopte room wil serveren.
Ingrediënten om appelcake te bakken
- 1 tot 3 Granny Smith appelen
- 120 gram gezeefde zelfrijzende bloem (of zelfde hoeveelheid bloem + 1/2 theelepel bakpoeder)
- 125 ml plantaardige olie
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 2 eetlepels kaneel poeder – naar smaak!
- ingevette en bebloemde bakvorm van ongeveer 13 cm x 13 cm (169 vierkante centimeter)
- 1 eetlepel van je favoriete suiker
Hoe deze appelcake bakken
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en in een halve centimeter (maximaal, dunner mag ook als je bijvoorbeeld 1 appel gebruikt) dikke halve maantjes snijden. Besprenkelen met de kaneel, goed onder elkaar mengen, afdekken en apart zetten.
- In een grote kom de olie en de suiker met een garde – of beter gebruik een mixer met kloppers op lage snelheid – mengen.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed.
- Voeg nu langzaam de bloem toe en blijf kloppen. Indien het deeg te dik wordt, voeg dan de melk toe.
- Giet het appelcake beslag in de bak vorm.
- Schik de appel schijfjes in het cake beslag zoals schubben van een vis over elkaar passen (dicht op mekaar dus).
- Besprenkel 1 eetlepel van je favoriete suiker over de appel schijfjes.
- Laat de appelcake bakken totdat je er een tanden stokertje in kan prikken dat er daarna proper terug uitkomt (minimum 30 minuten).
Deze appelcake kan je 5 minuten nadat hij uit de oven komt al heet serveren.
Een reactie achterlaten