• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Appelcake bakken

Zeer makkelijk appelcake recept zodat je zonder verdere bak-ervaring toch snel een lekkere cake kan bakken.

Onskookboek.be » Taart Recepten » Appelcake bakken

Laat een Reactie achter

Zeer makkelijk appelcake recept zodat je zonder verdere bak-ervaring toch snel een lekkere cake kan bakken.

Een eenvoudige te maken appelcake die erg lekker is. Indien je niet van kaneel houdt, kan je dit in het recept weglaten. Verder vervangen we boter door plantaardige olie: zorg ervoor dat je olie de hitte van de oven goed kan verdragen (een olijfolie kan in dit geval wel eens een slechte keuze zijn, notenolie is dan weer wel goed en geeft je gebak een heerlijke toets van notensmaak).

Indien het deeg te vast is: houdt 60 ml melk bij de hand. Klop wat room op als je de appelcake met stijf geklopte room wil serveren.

Ingrediënten om appelcake te bakken

  • 1 tot 3 Granny Smith appelen
  • 120 gram gezeefde zelfrijzende bloem (of zelfde hoeveelheid bloem + 1/2 theelepel bakpoeder)
  • 125 ml plantaardige olie
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel poeder – naar smaak!
  • ingevette en bebloemde bakvorm van ongeveer 13 cm x 13 cm (169 vierkante centimeter)
  • 1 eetlepel van je favoriete suiker

Hoe deze appelcake bakken

Appelcake Bakken

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in een halve centimeter (maximaal, dunner mag ook als je bijvoorbeeld 1 appel gebruikt) dikke halve maantjes snijden. Besprenkelen met de kaneel, goed onder elkaar mengen, afdekken en apart zetten.
  3. In een grote kom de olie en de suiker met een garde – of beter gebruik een mixer met kloppers op lage snelheid – mengen.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix goed.
  5. Voeg nu langzaam de bloem toe en blijf kloppen. Indien het deeg te dik wordt, voeg dan de melk toe.
  6. Giet het appelcake beslag in de bak vorm.
  7. Schik de appel schijfjes in het cake beslag zoals schubben van een vis over elkaar passen (dicht op mekaar dus).
  8. Besprenkel 1 eetlepel van je favoriete suiker over de appel schijfjes.
  9. Laat de appelcake bakken totdat je er een tanden stokertje in kan prikken dat er daarna proper terug uitkomt (minimum 30 minuten).

Deze appelcake kan je 5 minuten nadat hij uit de oven komt al heet serveren.

Filed Under: Taart Recepten

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!