Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Cake Recept

October 23, 2013 door Ons Kookboek

Uiterst makkelijk en lekker cake recept voor kinderen en volwassenen. Geen weegschaal nodig zodat iedereen die de ingrediënten in huis heeft er gegarandeerd een lekkere cake van kan bakken.

Je kan de cake zo serveren of als je dat wil verder garneren met zelf gemaakte sinaasappel- of citroensiroop.

Dit kindvriendelijk recept laat de weegschaal achterwege en meet alles af in yoghurtpotjes: we vertrokken van een potje yoghurt van 125 gram (kwestie dat een te grote of te kleine pot niet meer in goede verhouding blijft met het aantal eieren)

Om makkelijk af te meten voegen we in plaats van boter, olie toe. Je kan natuurlijk ook boter smelten en afmeten, maar giet nooit hete boter in een plastiek yoghurt potje!

Cake ingrediënten

  • 1 potje van yoghurt van 125 g
  • 2 yoghurt potjes suiker
  • 2 eieren
  • 3 yoghurt potjes bloem
  • geraspte schil van 1 citroen
  • anderhalve theelepel bakpoeder
  • 3/4 yoghurt potje gevuld met een neutraal smakende olie of mijn persoonlijke voorkeur: arachideolie

Voor de siroop:

  • sinaasappel of citroensap
  • suiker naar smaak (bijvoorbeeld evenveel als je sap hebt)

Citroencake maken

Cake recept

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Klop de yoghurt en de suiker in een kom.
  3. Klop er de eieren en citroenschil bij.
  4. Zeef de bloem, meng met het bakpoeder en voeg dan bij aan het cake beslag. Klop met een garde of elektrische kloppers tot er geen klonters meer in de bloem zijn.
  5. Voeg als laatste gesmolten boter of olie toe en klop goed door elkaar tot een homogeen beslag.
  6. Giet het cake beslag in een ingevette en met bloem bestrooide rechthoekige cakevorm of in 12 anti-aankleeflaag cupcake vormpjes.
  7. Bak de cake in de voorverwarmde oven totdat als je er een tandenstoker in prikt, deze er weer proper terug uitkomt (een 25 tal minuten. Noteer de baktijd voor de volgende keer als je deze cake weer gaat bakken, want ieders oven bakt verschillend. Te lang gebakken cake heeft gewoon een dikkere korst, dus als je niet zeker bent en de cake bakt niet ‘aangebakken donker bruin’ laat hem dan gerust wat langer in de oven staan. Meet en leer voor de volgende keer.)
  8. Verwarm ondertussen het sinaasappel of citroensap met de suiker in een pannetje, en roer tot de suiker volledig is opgelost.
  9. Prik de cake bovenaan in met een vork en giet de siroop over de cake zodat hij in de vorkgaatjes zal zakken. Garneer indien gewenst met poedersuiker en geraspte sinaasappel- of citroenschil.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Comments

  1. Els says

    February 12, 2017 at 8:46 pm

    Cake laten bakken, na 30min (voordien zag ik dat hij niet gaar was) opende ik de oven om te prikken met tandenstoker en de hele boel is ingevallen !
    Ik geef het bakken wellicht beter op…

    Reply
    • Ons Kookboek says

      February 23, 2017 at 9:24 pm

      Beste Els,

      Gewoon blijven bakken tot het lukt of op kookworkshop gaan bij Jolanda (zie http://www.taartmaken.com).

      Dikwijls zakt een goed gebakken cake in wanneer je de oven (te snel) opent: probeer eens je cake te bakken en pas uit de oven te halen wanneer de oven is afgekoeld (en dan pas de prikkertest uitvoeren).

      Succes en laat weten hoe het verder gaat Els!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Spruitjes koken
  • Witloof stoven
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Konijn klaarmaken
  • Ontbijt Sandra Bekkari
  • Butternutsoep
  • Granola Sandra Bekkari

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer