Befaamde Belgische Smurfentaart – ‘n Feestje bij je koffie
Gewoonweg lekkere en gemakkelijke smurfentaart boordevol room, pudding en schilfers chocolade…
Heerlijk genieten dus bij ‘n kop koffie.
Lievelingstaart van… wel: maak het maar eens en geef aan (je) kinderen.
Weet dat de Limburgse smurfentaart niet extra gevuld wordt met pudding… Maar wel gewoon met alleen fruit(moes) van abrikozen. Probeer ook eens met mango of ander fruit: in plaats van de klassieke abrikozen.
Inhoud
Tips en Weetjes
- Je hoeft geen smurfen te vangen om deze makkelijke en lekkere smurfentaart te bakken met of voor je kinderen. :-)
- Maak de taart met extra veel pudding, anders wordt het al snel een slagroombom, en … Dan kan je er niet zoveel van eten per keer :-)
- Kan je voor onderstaand recept geen bladerdeeg met boterpapier vinden? Of maak je zelf bladerdeeg met bijvoorbeeld dit recept? Dan is het aangeraden je taartvorm met boter in te vetten en dan met bloem te bestrooien. Zorg ervoor dat de bloem overal op de taartbodem is. Schud dan de overtollige bloem weer uit de taartvorm.

Befaamde Belgische Smurfentaart - 'n Feestje bij je koffie
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg op boterpapier
- 1 potje abrikozenmoes
- 150 to t 200 ml vanillepudding of banketbakkersroom
- 1 eetlepel poedersuiker naar smaak
- witte chocolade
- 200 ml slagroom
- taartvorm
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 220 graden
- Leg het vel bladerdeeg met het boterpapier in de taartvorm en duw wat aan op de bodem en de zijkant. Snijd wat teveel over de rand hangt weg.
- Prik de bodem van de taart met een vork.
- Giet de vanillepudding op de taartbodem en strijk glad.
- Laat de taart 20 tot 25 minuten bakken in de oven van 220 graden: als het bladerdeeg gerezen is en goudbruin gebakken is, is de baktijk voldoende. Zorg ervoor dat de pudding niet aanbrand (verlaag de temperatuur naar 200 indien nodig)
- Haal de taart uit de oven en smeer er een laag abrikozenmoes over. Laat verder afkoelen.
- Klop de koude room stijf met wat poedersuiker (1 eetlepel, naar smaak). Zet opnieuw in de ijskast.
- Laat de taart afkoelen en strijk dan de opgeklopte room over de abrikozenlaag.
- Rasp er dan veel chocoladeschilfers over en de smurfentaart is serverensklaar: smullen maar! Bewaar op een koele plaats.
Kinderspel – Video om smurfentaart te maken
Bovenstaand recept kan je ook bekijken in deze video: mama en zoontje Gilles koken op koken met kids
Gebruik je liever geen pudding tijdens het bakken (op 220 graden bakt pudding bovenaan al gauw zwart), dan bak je de taart met een laag abrikozengelei (net niet blind bakken dus) en voeg je de pudding pas toe na het bakken.
tnx voor het enige echte smurfentaart recept ;-).
Laat het je smaken, Inge :-)