3 lekkere chocolade smoothie recepten: feestelijk met chocolade ijs, voor de slanke lijn met chocolade sorbet en helemaal gezond met alleen de beste ingrediënten.
Pure chocolade heeft schijnbaar geen negatief effect op de slanke lijn. Zelf Piet Huysentruyt die type 2 diabetes heeft en flink wat is afgeslankt, gebruikt met plezier pure chocolade in zijn dieet.
Niet pure chocolade waar in plaats van echte cacaoboter andere (geharde) vetten worden aan toegevoegd en bovendien allerlei bewaarstoffen, toevoegstoffen en geraffineerde suikers: deze gaan je wel makkelijker dikker maken.
Vandaar het 3de gezondste recept waar je wel zelf even je chocolademelk moet maken, maar waar je bij de juiste keuze van de ingrediënten een maximaal aan eerlijke voedingsstoffen binnenkrijgt in een toch wel overheerlijk drankje.
Smoothie recepten voor telkens 6 personen
Heerlijk smoothie met banaan en chocolade ijs:
- 6 bolletjes chocolade-ijs (ongeveer 1/2 liter)
- 250 ml volle melk
- 1 banaan
- 2 theelepels honing
- 4 eetlepels slagroom
- indien gewenst: 2 theelepels chocolade likeur
- 40 gram chocolade met 70% cacao
Variatie voor de slanke lijn:
- 6 bolletjes chocolade sorbet
- 250 ml magere melk
- 1 banaan
- 2 theelepels agavesiroop of vloeibare stevia zoetstof
- 4 eetlepels magere room
- 40 gram pure chocolade voor patisserie
- 6 eetlepels lichte slagroom
Hoe moet je de smoothies maken?
- Rasp de chocolade en zet apart voor de garnering.
- Doe de helft van het chocolade-ijs, de melk, room, gepelde en in stukken gesneden banaan, chocolade likeur en honing in een blender of kom met staafmixer.
- Mix het geheel tot een glad smoothie en verdeel in glazen of kopjes.
- Schep er een half bolletje ijs over en wat slagroom indien gewenst.
- Bestrooi met geraspte chocolade en dien het smoothie onmiddellijk op.
Gezond chocolade smoothie met pindaboter voor 2
- 2 eetlepels pindaboter (pindakaas) : van de biologische winkel of zelfgemaakt
- 250 ml yoghurt (koud)
- 250 ml melk
- 1 koffielepel instant oploskoffie
- 1 in stukjes gesneden banaan uit de diepvries
- 2 tassen ijsblokjes
- naar wens: minstens 30 gram pure chocolade (al dan niet met nootjes) van je favoriete merk (er zijn vele fondant chocolade(repen) met een hoog gehalte aan cacao en flink wat smaken, dus experimenteer met verschillende smaken en merken)
- suiker of suikersiroop naar smaak (suikersiroop maak je door gelijke gewichten aan water en suiker te roeren in een pot op het vuur totdat alle suiker is opgelost)
Bereiding:
- Maak eerst echte chocolademelk met koffie: verwarm de melk in een sauspannetje, breek of rasp er de chocolade in, roer er de instant oploskoffie door en roer tot alle chocolade is opgelost. Voeg indien gewenst hier al wat suiker toe (niet meer dan 45 gram).
- Als alle chocolade gesmolten is, zet je je kookpot in een koud waterbad (of ijsbad om sneller te werken) en laat afkoelen. Zet indien gewenst in de ijskast of even in de diepvries en werk later verder.
- Doe de ijsblokjes, chocolademelk, yoghurt, bevroren stukjes banaan, pindaboter en ijsblokjes in je blender en mix minstens een halve minuut lang tot een smeuïg chocolade smoothie. Proef en voeg indien nodig meer suiker(siroop) toe en mix opnieuw tot alle suiker is opgelost. Garneer met chocoladeschaafsels of koffiebonen uit chocolade.
Een reactie achterlaten