Makkelijk recept om snel warme eierpunch te maken zodat je direct na het koken al kan genieten van een lekker advocaat drankje: ideaal tijdens koude sneeuw of kerstdagen.
Eigenlijk een soort van advocaat recept, dat je nog dezelfde dag kan drinken… In plaats van enkele weken te moeten wachten vooraleer alle smaken volledig tot hun recht komen. In echte advocaat die je enkele weken laat rusten, zal de alcohol met de eiwitten van de zuivelproducten gaan reageren om de typische smaak te geven.
Flink wat room en alcohol, dus niet direct ideaal voor mensen op dieet. Zoals altijd: geniet van alles, maar met mate.

Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
Ingrediënten
- bokaal van 2 liter
- 1 liter room van 10 tot 20% vet
- 400 gram suiker
- 300 ml volle melk
- 6 eierdooiers lichtjes geklopt
- 330 ml Jack Daniel's whiskey of andere brandewijn van rond de 40 graden
- 500 ml slagroom opgeklopt
- vers geraspte nootmuskaat en/of kaneelpoeder en/of tot poeder geplette steranijs gebruik een vijzel
Bereiding
- Doe de liter room met de suiker, eierdooiers en melk in een pot en verwarm over een laag vuur onder voortdurend roeren totdat het mengsel 70 graden bereikt. Roer 1 minuut verder.
- Roer er 165 ml brandewijn in, dek direct af en laat afkoelen.
- Van zodra alles afgekoeld is, doe je deze eierbrandewijn in een punchbokaal en roer je er de rest van de brandewijn door.
- Roer er zachtjes de opgeklopte slagroom onder, en besprenkel indien gewenst met nootmuskaat of kaneelpoeder.
- Dien je eierlikeur onmiddellijk op. Of: laat nog enkele uren in de ijskast rusten voor een nog beter smakende eierpunch.
Een reactie achterlaten