• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Advocaat recept

Geniet onmiddellijk met dit heerlijk advocaat recept en leer waarom na 3 weken in de ijskast je drankje nog lekkerder zal smaken.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Advocaat recept

Laat een Reactie achter

Geniet onmiddellijk met dit heerlijk advocaat recept en leer waarom na 3 weken in de ijskast je drankje nog lekkerder zal smaken.

Van zodra je dit recept voor advocaat hebt gemaakt, heb je gewoon een mengeling van suikers, eiwitten, enzymes en alcohol. Zet je de drank dan in de ijskast, dan gaat de alcohol langzaam maar zeker inspelen op de eiwitten van de eieren en de melk. Hierdoor verandert de kleur van de advocaat en voelt de advocaat in de mond voller aan.

Ook gaan de eiwitten van de eierdooier gelatineren, waardoor uw drank smeuïger aanvoelt. Dit alles heeft minimum 3 weken nodig, maar niets belet je om de advocaat uit dit recept een jaar lang te bewaren. Niets behalve… de overheerlijke smaak van het drankje zelf natuurlijk of verwerkt in taartvulling of slagroom.

Recept voor advocaat

Dit recept maakt ongeveer 2.5 liter advocaat, maar je kan natuurlijk de hoeveelheden verminderen (deel de ingrediënten door 2, 3, 4 of 6)

  • 1 liter Bourbon (bijvoorbeeld Amerikaanse whiskey, gestookt uit tenminste 51% maïs zoals Jim Beam)
  • 125 ml donkere rum (bijvoorbeeld van Myers)
  • 125 to 250 ml goede Cognac
  • 1 liter volle melk
  • 12 grote, verse, biologische eieren
  • 225ml room
  • 400 gram griessuiker
  • 1 snuifje zout
  • nootmuskaat als u direct van de advocaat wil drinken

Hoe maak je dit advocaat recept

Advocaat recept

  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Houd wat eiwit apart als u direct na het maken van dit recept al advocaat wil serveren!
  2. Klop met de mixer de eierdooiers en de suiker tot room: goed lang mixen tot alle suiker is opgelost en de dooiers lichter en luchtiger geworden zijn.
  3. Voeg de melk, rum, Bourbon, Cognac, room en zout toe en roer met de hand (best met een lepel) alles onder elkaar.
  4. Doe de drank in een fles en laat minstens 3 weken staan, met om de paar dagen de flessen even om te schudden.

Direct drinken

Jij kan misschien de advocaat 3 weken in de ijskast laten staan, ik alvast niet! Vandaar deze serveer tip voor onmiddellijk verbruik. Klop 10 eiwitten en 375 ml verse room stijf en roer in de advocaat. Serveer over ijsblokjes en werk af met vers geraspte nootmuskaat.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Zelf pasta maken: de ultieme gids voor beginners
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Zelf pudding maken: Vanillepudding & 7 makkelijke variaties
  • Oerdegelijke koffie zonder tierlantijntjes
  • Zo kook je gevarieerder dan ooit
  • Simpele witloofsoep op grootmoeders wijze: Zacht & vol smaak
  • Vichyssoise recept – Romige preisoep, warm & koud lekker!
  • 5 heerlijke sauzen om te serveren bij vis

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ’n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2025 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!