• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Advocaat recept

Geniet onmiddellijk met dit heerlijk advocaat recept en leer waarom na 3 weken in de ijskast je drankje nog lekkerder zal smaken.

U bent hier: OnsKookboek.be>>37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu>>Advocaat recept

Laat een Reactie achter

Geniet onmiddellijk met dit heerlijk advocaat recept en leer waarom na 3 weken in de ijskast je drankje nog lekkerder zal smaken.

Van zodra je dit recept voor advocaat hebt gemaakt, heb je gewoon een mengeling van suikers, eiwitten, enzymes en alcohol. Zet je de drank dan in de ijskast, dan gaat de alcohol langzaam maar zeker inspelen op de eiwitten van de eieren en de melk. Hierdoor verandert de kleur van de advocaat en voelt de advocaat in de mond voller aan.

Ook gaan de eiwitten van de eierdooier gelatineren, waardoor uw drank smeuïger aanvoelt. Dit alles heeft minimum 3 weken nodig, maar niets belet je om de advocaat uit dit recept een jaar lang te bewaren. Niets behalve… de overheerlijke smaak van het drankje zelf natuurlijk of verwerkt in taartvulling of slagroom.

Recept voor advocaat

Dit recept maakt ongeveer 2.5 liter advocaat, maar je kan natuurlijk de hoeveelheden verminderen (deel de ingrediënten door 2, 3, 4 of 6)

  • 1 liter Bourbon (bijvoorbeeld Amerikaanse whiskey, gestookt uit tenminste 51% maïs zoals Jim Beam)
  • 125 ml donkere rum (bijvoorbeeld van Myers)
  • 125 to 250 ml goede Cognac
  • 1 liter volle melk
  • 12 grote, verse, biologische eieren
  • 225ml room
  • 400 gram griessuiker
  • 1 snuifje zout
  • nootmuskaat als u direct van de advocaat wil drinken

Hoe maak je dit advocaat recept

Advocaat recept

  1. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Houd wat eiwit apart als u direct na het maken van dit recept al advocaat wil serveren!
  2. Klop met de mixer de eierdooiers en de suiker tot room: goed lang mixen tot alle suiker is opgelost en de dooiers lichter en luchtiger geworden zijn.
  3. Voeg de melk, rum, Bourbon, Cognac, room en zout toe en roer met de hand (best met een lepel) alles onder elkaar.
  4. Doe de drank in een fles en laat minstens 3 weken staan, met om de paar dagen de flessen even om te schudden.

Direct drinken

Jij kan misschien de advocaat 3 weken in de ijskast laten staan, ik alvast niet! Vandaar deze serveer tip voor onmiddellijk verbruik. Klop 10 eiwitten en 375 ml verse room stijf en roer in de advocaat. Serveer over ijsblokjes en werk af met vers geraspte nootmuskaat.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Reader Interactions

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

7 Allernieuwste Recepten

  • Eiersalade: makkelijker dan Jeroen Meus
  • Kersenconfituur én Rabarber confituur: de LEKKERSTE confituren die je makkelijk zal maken
  • 3x Lekkere knolseldersoep soep – Je maakt ze makkelijk zo
  • 3x lamsburger, hamburger of kalfsburger – welke verkies jij?
  • Hoe kalfsgebraad in de pan klaarmaken – Met lekkere saus!
  • Rendiergebraad op Ardeense Wijze – Eens iets anders!
  • 5x kotelet bakken: in de oven, Jeroen Meus, marineren of…

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • Pasta recepten
  • Salade
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Kip
  • Koekjes
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download ons Paleo Recepten Kookboek
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2022 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!