Ben jij het uren zoeken naar recepten helemaal zat? Ga dan snel aan de slag met dit lekker en makkelijk advocaat recept zodat je nu 2 liter eierpunch kan maken, die je 1 jaar kan bewaren.
Je kan deze advocaat ook direct na het maken opdrinken, maar het wordt pas echte advocaat nadat de alcohol en de eiwitten enkele weken op elkaar inwerken om alzo een romige, gebalanceerde advocaat te maken, in plaats van een "soepje" eierdooiers met room, suiker en alcohol.
Als je hem nu – begin December – maakt, is hij drinkklaar rond Kerstmis en Nieuwjaar. Je kan hem alvast onmiddellijk proeven met de extra eiwitten en slagroom die je voor dit recept niet gebruikt.
Recept advocaat voor 2 liter
We maken ineens 2 liter (of meer), zodat je zeker bent dat er een bokaal eierpunch is die je achterin de ijskast verstopt, waardoor hij wel degelijk niet direct wordt opgedronken, maar wel minimum 3 weken tot zelfs een jaar kan rusten.
Zorg ervoor dat het alcoholgehalte van de dranken die je toevoegt niet minder is dan in het lijstje onderaan. Al bij al moet je ganse drank minimum ongeveer 20 alcohol% bevatten
- 6 grote eierdooiers van verse, organisch gewonnen eieren (eiwitten apart houden voor directe consumptie)
- 140 gram griessuiker
- 500 ml whisky, bijvoorbeeld 1 flesje "Belgian single malt whisky" van 46% alcohol
- 125 ml cognac of andere brandewijn op basis van druiven of fruit met minimum 36% alcohol
- 70 ml donkere rum van 40% alcohol
- 1/2 liter volle melk
- 125 ml zo vet mogelijke room, bijvoorbeeld slagroom met 40% vet
- 1 klein snuifje zout
Zelf advocaat maken
- Meng de suiker met de eierdooiers en klop tot room.
- Voeg hier de room, melk, alcohol en zout aan toe en meng alles zeer goed door elkaar.
- Doe het mengsel onmiddellijk in zuivere (propere) steriliseerpotten of andere glazen bokalen met goed sluitend deksel.
Laat de advocaat minimum 3 weken rusten in de ijskast voor een vollere smaak.
Indien je de eiwitten nuttig wil gebruiken, kan je ze stijfkloppen met wat slagroom (40 ml slagroom per ei). Roer onder de advocaat, rasp er een beetje kruidnoot over en dien onmiddellijk op.
Een reactie achterlaten