Makkelijk recept om kerstkoffie te maken zodat je mooi gepresenteerd in een glas een lekker soort roomijs met koffie en alcohol kan serveren.
Alcohol voor de innerlijke warmte en koffie met chocolade als extra humeur opkikker. Snel klaar en feestelijk, simpelweg door het gebruik van feestelijke ingrediënten: Haagen Dazs ijs met Bailey’s aroma, echte Baileys Irish Cream, pure chocolade en espresso. Geserveerd in een met chocolade bekleed glas.
Je kan het drankje ook vooraf maken, in glazen gieten en terug in de diepvries zetten. Neem het dessert wel op tijd terug uit de diepvries, zodat je het als een soort smoothie drankje kan serveren of als bijna roomijs. Zeker niet laten bevriezen tot alles keihard is.
Om een chocoladepatroon op de binnenkant van een glas te gieten, gebruik je om het makkelijkst te werken een martini glas (een omgekeerde kegel, dus breed van boven en in een punt uitlopend beneden). Deze glaasjes zijn klein, dus ook nog eens goed voor de slanke lijn. Wil je een groter dessert, zoek dan lange glazen – type Kwak – die in het midden dunner zijn dan van boven, zodat je alvast de binnenste bovenkant van het glas makkelijk met chocoladesaus kan bedekken.
Kies liefst zelfgemaakte chocoladesaus door je favoriete chocolade te smelten met een beetje boter en dit op het glas te gieten en zo snel mogelijk te laten afkoelen (een ventilator voor een koud, open buitenraam wil al wel eens helpen).
Kerstkoffie ingrediënten
- 375 ml Haagen Dazs Bailey’s Irish Cream ijsroom of je favoriete vanille, koffie roomijs of stracciatella ijsroom
- 60 ml Bailey’s Original Irish Cream
- 30 ml sterke espresso, laat volledig afkoelen
- 1/4 kopje (45 gram) pure chocolade in stukjes gesneden
- slagroom, liefst verse zelf opgeklopte slagroom om het feestelijk te houden
Voor de garnering van het glas:
- chocoladesaus
- espressobonen in chocolade of echt cacaopoeder
Kerstkoffie maken
- Giet wat chocoladesaus rond de binnenkant van een Martini glas. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft nog een beetje meer overheerlijke chocolade smaak aan de drank.
- In een blender of smoothiemaker mix je het roomijs met de espresso, chocolade en Baileys Irish Cream smeuïg.
- Giet het koffie smoothie in martini glazen en bedekt met slagroom en enkele espressobonen of cacaopoeder.
Ilona zegt
Ziet er heerlijk uit!
Voor hoeveel personen is het recept? Of is het voor 1 glas?
Ons Kookboek zegt
Ilona,
In totaal zal je een 500tal ml ofte halve liter maken, dus voor 2 grote glazen waar je dan nog de dot slagroom over spuit of lepelt.
Smakelijk en uiteraard nooit drinken en rijden.
Annelies zegt
Ik vind het een leuke site, maar heel vervelend die recepten suggestie’s die je steeds storen terwijl je een recept aan het lezen bent, onnodig ook, jammer!!
Ons Kookboek zegt
Hoi Annelies,
We horen je hoor en excuzes dat het je stoort.
Net zoals jij reclame maakt voor jouw site in jouw reactie, zijn de suggestie’s bedoelt om onze nieuwste soep-site voor te stellen.
Wie de suggestie bezoekt, zal deze nooit meer zien.
Dank alvast voor je reactie!