• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

Kerstkoffie

Makkelijk recept om kerstkoffie te maken zodat je mooi gepresenteerd in een glas een lekker soort roomijs met koffie en alcohol kan serveren.

Onskookboek.be » Kerstrecepten » Kerstkoffie

4 Reacties

Makkelijk recept om kerstkoffie te maken zodat je mooi gepresenteerd in een glas een lekker soort roomijs met koffie en alcohol kan serveren.

Alcohol voor de innerlijke warmte en koffie met chocolade als extra humeur opkikker. Snel klaar en feestelijk, simpelweg door het gebruik van feestelijke ingrediënten: Haagen Dazs ijs met Bailey’s aroma, echte Baileys Irish Cream, pure chocolade en espresso. Geserveerd in een met chocolade bekleed glas.

Je kan het drankje ook vooraf maken, in glazen gieten en terug in de diepvries zetten. Neem het dessert wel op tijd terug uit de diepvries, zodat je het als een soort smoothie drankje kan serveren of als bijna roomijs. Zeker niet laten bevriezen tot alles keihard is.

Om een chocoladepatroon op de binnenkant van een glas te gieten, gebruik je om het makkelijkst te werken een martini glas (een omgekeerde kegel, dus breed van boven en in een punt uitlopend beneden). Deze glaasjes zijn klein, dus ook nog eens goed voor de slanke lijn. Wil je een groter dessert, zoek dan lange glazen – type Kwak – die in het midden dunner zijn dan van boven, zodat je alvast de binnenste bovenkant van het glas makkelijk met chocoladesaus kan bedekken.

Kies liefst zelfgemaakte chocoladesaus door je favoriete chocolade te smelten met een beetje boter en dit op het glas te gieten en zo snel mogelijk te laten afkoelen (een ventilator voor een koud, open buitenraam wil al wel eens helpen).

Kerstkoffie ingrediënten

  • Kerstkoffie375 ml Haagen Dazs Bailey’s Irish Cream ijsroom of je favoriete vanille, koffie roomijs of stracciatella ijsroom
  • 60 ml Bailey’s Original Irish Cream
  • 30 ml sterke espresso, laat volledig afkoelen
  • 1/4 kopje (45 gram) pure chocolade in stukjes gesneden
  • slagroom, liefst verse zelf opgeklopte slagroom om het feestelijk te houden

Voor de garnering van het glas:

  • chocoladesaus
  • espressobonen in chocolade of echt cacaopoeder

Kerstkoffie maken

  1. Giet wat chocoladesaus rond de binnenkant van een Martini glas. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft nog een beetje meer overheerlijke chocolade smaak aan de drank.
  2. In een blender of smoothiemaker mix je het roomijs met de espresso, chocolade en Baileys Irish Cream smeuïg.
  3. Giet het koffie smoothie in martini glazen en bedekt met slagroom en enkele espressobonen of cacaopoeder.

Filed Under: 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu

Reader Interactions

Reacties

  1. Ilona zegt

    december 15, 2016 at 3:59 pm

    Ziet er heerlijk uit!

    Voor hoeveel personen is het recept? Of is het voor 1 glas?

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      december 16, 2016 at 5:01 pm

      Ilona,

      In totaal zal je een 500tal ml ofte halve liter maken, dus voor 2 grote glazen waar je dan nog de dot slagroom over spuit of lepelt.

      Smakelijk en uiteraard nooit drinken en rijden.

      Beantwoorden
  2. Annelies zegt

    december 11, 2016 at 7:04 pm

    Ik vind het een leuke site, maar heel vervelend die recepten suggestie’s die je steeds storen terwijl je een recept aan het lezen bent, onnodig ook, jammer!!

    Beantwoorden
    • Ons Kookboek zegt

      december 12, 2016 at 5:29 pm

      Hoi Annelies,

      We horen je hoor en excuzes dat het je stoort.

      Net zoals jij reclame maakt voor jouw site in jouw reactie, zijn de suggestie’s bedoelt om onze nieuwste soep-site voor te stellen.

      Wie de suggestie bezoekt, zal deze nooit meer zien.

      Dank alvast voor je reactie!

      Beantwoorden

Een reactie achterlaten Reactie annuleren

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Vind Je Recept!

15 Allernieuwste Recepten

  • Stoofpot van hert met appelen en veenbessen
  • Vegetarische Hutsepot – Goedkoop met Wintergroeten
  • Zelf een heerlijk notenbrood bakken? Dat doe je zo
  • Verras je gasten met een heerlijke ijskoffie!
  • Appelcrumble: Simpel, snel én lekker
  • Eenvoudige appeltaart met bladerdeeg: klaar in 20 minuten…
  • Appelbeignets: altijd lekker – Voor jong én oud!
  • Butternutsoep met gember! Lekker soepje: klaar in 30 minuten
  • 4x appelmoes maken! Wie maakt de lekkerste: Jij, Jeroen Meus, Grootmoeder of Piet Huysentruyt?
  • Lekker Ontbijten met granola van Sandra Bekkari : makkelijk op voorhand klaargemaakt!
  • Witte chocolademousse zonder gelatine – Eens iets anders…
  • Salade Nicoise: Franse Topklassieker – Klaar in 30 minuten!
  • Topklassieker! Recept voor Appelcake: die ieder kan bakken
  • Heerlijke havermout pannenkoeken van Sandra Bekkari en Pascale Naessens: genieten met appel en honing
  • 7 verbazingwekkende Pannenkoek Recepten: heb je ‘t Jeroen Meus recept al geproefd?

Footer

Snelle Index

  • A-Z-Index
  • GEBAK
  • Vlees
  • Makkelijk
  • SOEP

TOP index

  • Allerhande recepten
  • Allernieuwste recepten
  • 37 Feestelijk Kerstrecepten voor een makkelijk kerstmenu
  • 17 Simpele Pasta Recepten: want ‘n bord pasta smaakt altijd!
  • 21 Lekkerste Salades
  • Smoothie Recepten
  • Winterrecepten: waar je het weer warm van zal krijgen…

Ook lekker…

  • Chocolade Recepten
  • Lekker met kip – 12 heerlijke recepten om van te smullen
  • 12 lekkerste Koekjes Recepten
  • 15 x Mosselen maken: natuur, gebakken, look… Hoe kuisen?
  • Eenvoudige Desserts
  • Oosterse recepten
  • Sinterklaas Recepten

Extra

  • Download onze Kookboeken…
  • Privacybeleid
  • Contact

Copyright © 2023 · Ons Kookboek · Alle Rechten Voorbehouden · Smakelijk!