Makkelijk recept om zelf lekkere schuimpjes te maken: zo makkelijk, dat je kinderen het zelfs kunnen maken en dus dubbel plezier eraan beleven: eerst maken, dan smullen.
Schuimpjes was het eerste snoepgoed dat ik in de oven mocht bakken: lekker, makkelijk en een aanrader als kinder recept. Je kan de schuimpjes in figuren spuiten – spelen met de mondstukken- , gewoon met de lepel vorm geven of in vormpjes gieten.
Voeg wat cacaopoeder of oploskoffie toe, en je snoepgoed heeft direct meer smaak en kleur. Voor meer kleuren doe je enkele druppels biologisch verantwoorde kleurstof in het eiwit vooraleer het tot schuim te kloppen.
Schuimpjes recept
- per eiwit: 50 gram poedersuiker
- biologische kleurstof indien gewenst
- 1 koffielepel aromapoeder per 4 eiwitten (gewone koffie, echte cacao, biologische artificiële aardbeiensmaak…)
Schuimpjes bakken
Bakken is hier ietwat misleidend: de schuimpjes moeten in de oven op de laagste stand drogen: plaats ook enkele witte schuimpjes in de oven: als ze bruin worden, moet je indien mogelijk de oven lager zetten, aluminiumfolie over de schuimpjes leggen of een bakplaat boven en onder het snoepgoed plaatsen.
- Oven voorverwarmen op laagste stand (100 graden Celsius)
- Klop het eiwit zeer stijf en roer er dan voorzichtig de bloemsuiker of poedersuiker onder. Of: klop het eiwit met de gezeefde poedersuiker eerst langzaam en vervolgens krachtig tot een stijve sneeuw.
- Spuit op een beboterde bakplaat of bakpapier.
- Laat een uur op 100 graden bakken, open de deur van de oven en laat de schuimpjes verder drogen.
Een reactie achterlaten