Een lekkere en gezonde manier om inktvis te bereiden met bovendien weinig afwas en weinig ingrediënten dus lekker goedkoop.
De makkelijkste manier is gewoon de vis wat in te oliën en te grillen in een grillpan, gekruid met peper en zout. Na een minuutje grillen zijn ze al klaar, maar: je moet dan wel een gril pan afwassen en eventuele spatten in de keuken opkuisen. Vandaar een meer afwasvriendelijke versie in een "afgesloten pakje" – en papilott – in de oven.
Je kan aan een zeevruchten papilott flink wat groenten aan toevoegen zoals venkel, prei, paprika en aubergine, maar we houden het hier zo eenvoudig mogelijk en laten de inktvis voor zich spreken.
Inktvis recept
- ½ kilogram inktvis
- aluminiumfolie
- knoflookteentjes
- verse peterselie
- zout
- sap van 1 citroen
- olijfolie, extra vierge en koud geperst
Hoe inktvis klaarmaken in aluminiumfolie of ‘en papillot’
Was de inktvissen grondig van binnen en van buiten. Verwijder de huid en het "been".
- Snijd de inktvis in ringen en laat de tentakels zoals ze zijn.
- Snijd een vierkant vel aluminiumfolie af, leg er inktvis op en wikkel de folie rondom de inktvis zodat je een zakje krijgt met een kleine opening in het midden waar de stoom zal kunnen uit ontsnappen.
- Zet het pakje op een hete bakplaat of op de BBQ en laat maximaal een 15 tal minuten koken (te gare inktvis wordt rubberachtig, dus hier hangt de tijd af van de hitte van je oven of je gril)
- Ondertussen maak je een makkelijke dressing door de olijfolie te mengen met citroensap, zout, geplette look en fijngesneden peterselie. Klop met een garde: dankzij de look zal de dressing een ietwat emulsie vormen.
- Als de inktvis gaar is, giet je er de dressing bovenop en serveer.
Een reactie achterlaten