Makkelijk, lekker en pikant aperitiefhapje of bijgerecht: maak dit snelle scampi diabolique recept op koude dagen zodat iedereen het in een mum van tijd weer lekker warm krijgt.
Grote garnalen kan je het makkelijkst klaarmaken door ze te grillen op de grillpan, gekruid met peper en zout (wel hoofden en darmkanaal eerst verwijderen). In onderstaand recept kruipt het meeste werk dan ook in de pikante saus: een goede manier om de smaak van de garnaalhoofden te gebruiken.
Indien de saus te pikant is, voeg dan suiker en limoensap of citroensap toe, voeg indien nodig zout of sojasaus toe naar smaak.
Scampi recept met witte wijn
- 24 scampis
- 300 ml room
- 200 ml droge, witte wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 50 to 100 ml olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels ketchup
- 1 organisch geteelde wortel in kleine stukjes gesneden
- 1 in stukjes gesneden ui
- een halve, rode paprika in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook
- wat cognac of andere droge sterke drank om te flamberen
- chilipepers naar smaak, indien nodig: suiker en vers limoensap of citroensap
- verse tuinkruiden: een paar takjes dragon, peterselie of koriander
Recept scampi diabolique
- Pel de scampis, houdt de koppen apart, laat de staart aan de scampis maar verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout.
- Verwarm de olie in een goed warme braadpan en bak hierin de scampis aan alle zijden aan tot ze roze kleuren (enkele minuten).
- Flambeer, blus met de witte wijn en haal alles uit de pan.
- Verwarm de pan opnieuw en voeg goed wat olie toe.
- Bak hierin de hoofden van de scampis en de chilipepers een 6 tal minuten aan alle kanten aan.
- Voeg de groenten bij de scampikoppen en roerbak.
- Blus met de witte wijn van de apart gezette garnalen en de kippenbouillon.
- Voeg dan de tomatenpuree, ketchup en room toe en laat alles wat inkoken.
- Snijd ondertussen de verse tuinkruiden fijn.
- Doe de saus door een vergiet en verwijder de garnaalkoppen.
- Roer de verse tuinkruiden door de saus, proef en pas indien nodig de smaken verder aan.
Serveer de saus over de garnalen en de scampis diabolique zijn klaar om van te smullen.
Een reactie achterlaten