Snel, makkelijk en lekker recept om Chinese kool klaar te maken in de wok of in een grote pan.
Chinese kool heeft geen uitgesproken koolsmaak en wordt zowel verwerkt in rauwe kool salade als ook in gekookte recepten zoals:
- in soepen
- met gehakt en
- in dit recept in de wok.
De smaak van Chinese kool komt het best tot zijn recht als de kool beetgaar is, wat meestal bereikt wordt in minder dan 10 minuten koken. Snijd je het blad in horizontale repen, en ga je zowel het bovenste als het onderste van de kool wokken, doe dan eerst de onderste delen in de wok en voeg pas op het laatst de veel sneller garende top(bladeren) toe.
U kan deze kool tot 2 weken in de koelkast bewaren wat het een ideaal ingredient maakt om in huis te halen en wanneer het past te verwerken in oosterse recepten. Zelfs een doormidden gesneden Chinese kool kan 1 tot 2 weken bewaard worden in uw koelkast.
In Korea is deze kool het hoofdingrediënt voor het nationale gerecht kimchi, een flink wat meer pittige versie van onze westerse zuurkool.
Makkelijk Chinese kool recept
- 250 gram Chinese kool in repen gesneden
- 1 verse rode peper fijngesneden of 3 tot 4 droge lange hete pepers in vier gesneden
- 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gewone olijfolie
- zout of sojasaus en een beetje oesterssaus naar smaak
- indien gewenst (voor wat extra kleur en smaak) 1 groene paprika in repen gesneden
Chinese kool wokken
- Verwarm de olie in een wok en voeg de verse gember en rode pepers aan toe. Roerbak even tot de aroma’s van de gember en de pepers vrijkomen.
- Voeg dan Chinese kool (en indien gewenst ook de groene paprika) toe en roerbak voor 2 of 3 minuten: hoe lager de repen bij de voet zijn afgesneden, hoe langer je moet wokken.
- Voeg zout of sojasaus en/of oestersaus toe en roer alle ingrediënten snel door elkaar.
Dit recept met Chinese kool smaakt heel lekker met gekookte rijst en kip.
Een reactie achterlaten