Ons Kookboek

Lekkere en makkelijke recepten die ieder kan maken

3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet

  • ☃ KERST ⛄
  • A-Z-Index ☜
  • ☕ SOEP ☕
  • ♨ GEBAK
  •   Vlees
  • Makkelijk
  • Chocolade
  • Lekker
  • Paleo
  • Winter
  • ☘ Salade
  • ⛲ Smoothies
  • Privacy

Recept Chinese kool

November 19, 2013 door Ons Kookboek

Snel, makkelijk en lekker recept om Chinese kool klaar te maken in de wok of in een grote pan.

Chinese kool heeft geen uitgesproken koolsmaak en wordt zowel verwerkt in rauwe kool salade als ook in gekookte recepten zoals:

  • in soepen
  • met gehakt en
  • in dit recept in de wok.

De smaak van Chinese kool komt het best tot zijn recht als de kool beetgaar is, wat meestal bereikt wordt in minder dan 10 minuten koken. Snijd je het blad in horizontale repen, en ga je zowel het bovenste als het onderste van de kool wokken, doe dan eerst de onderste delen in de wok en voeg pas op het laatst de veel sneller garende top(bladeren) toe.

U kan deze kool tot 2 weken in de koelkast bewaren wat het een ideaal ingredient maakt om in huis te halen en wanneer het past te verwerken in oosterse recepten. Zelfs een doormidden gesneden Chinese kool kan 1 tot 2 weken bewaard worden in uw koelkast.

In Korea is deze kool het hoofdingrediënt voor het nationale gerecht kimchi, een flink wat meer pittige versie van onze westerse zuurkool.

Makkelijk Chinese kool recept

  • 250 gram Chinese kool in repen gesneden
  • 1 verse rode peper fijngesneden of 3 tot 4 droge lange hete pepers in vier gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels gewone olijfolie
  • zout of sojasaus en een beetje oesterssaus naar smaak
  • indien gewenst (voor wat extra kleur en smaak) 1 groene paprika in repen gesneden

Chinese kool wokken

Chinese Kool wokken

  1. Verwarm de olie in een wok en voeg de verse gember en rode pepers aan toe. Roerbak even tot de aroma’s van de gember en de pepers vrijkomen.
  2. Voeg dan Chinese kool (en indien gewenst ook de groene paprika) toe en roerbak voor 2 of 3 minuten: hoe lager de repen bij de voet zijn afgesneden, hoe langer je moet wokken.
  3. Voeg zout of sojasaus en/of oestersaus toe en roer alle ingrediënten snel door elkaar.

Dit recept met Chinese kool smaakt heel lekker met gekookte rijst en kip.

Share and Enjoy !

Elke Week Nieuwe OnsKookboek.be Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen +100.000 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste email adres in:

 

Na uw dubbel bevestigd inschrijven, gaat u akkoord met dit Privacy Beleid

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

AFVALLEN in 2021?

Tijdelijke aanbieding...KLIK HIER!

Recepten Zoeken

7 Allernieuwste Recepten

  • 3x Irish Coffee: Verrassend van Jeroen Meus – Klassiek met Kick van SOS Piet
  • 5x Wonderlijke Worstenbroodjes maken met bladerdeeg: Jeroen Meus, Jamie Oliver, Piet Huysentruyt…
  • Je Snelste Eierpunch recept: Nu maken = Nu drinken!
  • Warme winterse Gluhwein maken doe je snel zo!
  • 7 Keilekkere Konijn Recepten! Klaarmaken met pruimen, op grootmoeders wijze … of à la Jeroen Meus
  • Lekkere speculaas maken à la Jeroen Meus
  • 5x Rode kool met appeltjes – Altijd heerlijk huiselijke herfstkost!

De Beste Recepten Van OnsKooboek.be

  • Konijn klaarmaken
  • Spruitjes koken
  • 7 Broodpudding Recepten: 7 redenen om nooit nog oud brood weg te gooien!
  • Witloof stoven
  • Speculaas cookies
  • Worstenbroodjes Jeroen Meus

7 Makkelijkste Recepten …

  • Witloof stoven
  • Granola Sandra Bekkari
  • Broccoli stomen
  • Hoe maak je guacamole

Aanbevolen en Populair

Soep Recepten voor elke dag

Wie Wil Koekjes of Taart?

Taart recepten

Vlees | Wild | Kip | Curry

Vlees, Wild, Kip en Curry Recepten

Copyright © 2021 · Gezond Leven : Hoe Cholesterol Verlagen ·

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.OkLees meer